Mi az a Sharder 2. 0?
Sziasztok! Nekem lenne egy olyan problémám Win 7-en, hogy nem megy a Farming Simulator 2009-es játék (traktoros) mert azt írja ki hogy:
"Error: Could not init 3D system.
Sharder Model 2.0 is requied.
Please install the latest video driver."
Nekem eddig a CoD4 és egyéb játékok kitűnően működtek, csak ez a farmosnál akadt ki.
Gondolom beírtad előtte a keresőbe. :/
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__2..
"Hát az elég gáz .. :D fél éves gép, nem baj, van másik.. Egyébként köszi a válaszokat :)"
Vegyél újat, látod fél éves volt az a gép... Sajnos a technika gyorsan fejlődik akármennyire nem hiszed el, nekem a fél milliós gépem 1 év alatt már csak 40ezer HUF-ot ért, szóval ennyit erről. Most is mindössze 100e huf-ot költöttünk rá...
Ha jól értem a kiírást Pixel shadder 2.0-át hiányolja. Sokszor tudja ezt még a 2 éves videókártya is, csak jól jön neki egy bios-frissítés, és egy frissebb driver. Ez a játék nálam simán elfut, bár én Xp-s vagyok, laptop (ACER ASPIRE 5315), x3100 integrált monitorvezérlővel. elég alap gép, mem:2 Gb, winyó:120 Gb. munkához használom, de sok jó játék is lefut rajta. ( Pl a fenti linken elért Sims 3 is. )
Sajnos a win7 alapban nagyon sok erőforrást vesz el a felhasználótól még akkor is, amikor egy progit, játékot teljes képernyőn futtatod, ugyanis mindig lefoglal a monitorkártya memóriájából és órajeléből magának a gyors váltásokhoz.
"bios-frissítés"
Tudod mit beszélsz?
1.Semmi köze hozzá.
2. Ha nem ért hozzá az ember akkor bizony a gépet kidobhatja...
BIOS: lehet, hogy érdekesen fog hangzani, de a videókártyának is van "bios"-a. Pont azért, mert a gép bekapcsolásakor a videókártyát is -valaminek- el kell indítani, ugyanis nem tud egy alapszoftver nélkül képet generálni. Ebben van elmentve a videókártya beállításai ( alap-beállítások ), amelyeket a rendszer vezérlő szoftverei felülbírálhatnak ( az alaplap biosa is csak a rendszerindulásig aktív, teljes betöltődés után átveszi a windows, linux... az irányítást . Ezért lehet az alaplap biosát is frissíteni).
Remélem, hogy te is számítástechnikus vagy, bár van egy olyan érzésem, hogy már több gépet szereltem és javítottam ( nem csak cseréltem az alkatrészt ), mint amennyit te láttál.
( Egy számtech.-szervízben is dolgozó "szaki" )
Az előzőhöz:
Egy kicsit félreérthető voltam, ugyanis nem minden videókártyát lehet frissíteni, nem mindegyik írható.
Google-ba írd be:
Geforce n9500 GT bios frissítés
Érdemes megnézni a legelső linket:
Bexarok "írható" videokártya, tiszta szakkifejezés...
Igen láttam már egy pár gépet, és nem csak alkatrészt cseréltem. Csak tudod az aki nem ért hozzá az bizony nem a videokártya biosra gondol, hanem az alaplapi biosra.
A kérdezőnek:
Okos tódi, netán nem alapból Vista/Win7 drivert kellett volna feltenni ha egyszer win7-ed van? istenem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!