Valami svchost. Exe föleszi előlem a memóriát. SEGÍTSÉG!?
Na tehát 2 kérdésem lenne:
1.: Mi az az svchost.exe???
2.: Van valami megoldás rá, hogy ne használjon ennyi RAM-ot?
A válaszokat előre is köszönöm, és hogyha ez számít valamit, akkor Windows XP Professional van a gépen.
Ez az úgynevezett ,,Windows szolgáltatások gazdafolyamata". (forrás: feladatkezelő)
És nekem is lenne egy kérdésem:
Melyik svchost.exe?
"Melyik svchost.exe?"
Ezt hogy érted? Nekem csak egyet mutat a feladatkezelőben a folyamatok fül alatt...
Másold be az alábbi szöveget egy szövegszerkesztőbe (pl. Notepad), mentsd el bat kiterjesztéssel (vagy ha nem tudod, a kiterjesztést utólag változtasd bat-ra), majd futtasd le a bat fájlt:
echo off
cls
@echo svchost.exe 100szazalek CPU hasznalat javitas?
@echo - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
@echo Ezzel visszaall az egyszeru Windows Update hasznalatra
@echo a Microsoft Update hasznalatarol!
pause
cls
net stop WuAuServ
cls
@echo A Windows Update visszaallitasa, turelmet...
echo off
REGSVR32 WUAPI.DLL /s
REGSVR32 WUAUENG.DLL /s
REGSVR32 WUAUENG1.DLL /s
REGSVR32 ATL.DLL /s
REGSVR32 WUCLTUI.DLL /s
REGSVR32 WUPS.DLL /s
REGSVR32 WUPS2.DLL /s
REGSVR32 WUWEB.DLL /s
@echo OK...
cls
net stop WuAuServ
cls
@echo Fajlok torlese...
del "%windir%\SoftwareDistribution\*.*" /S/Q/F
@echo OK...
cls
@echo A Windows Update inditasa...
net start WuAuServ
@echo OK...
cls
@echo Kesz...
@echo Lasd meg: www.afterfix.net Windows es Office javitasok egyben!
pause
Ez a leírás volt a bat fájlhoz mellékelve:
Újraregisztrálja a Windows Update szolgáltatást, viszont így csak az egyszerű Windows Update frissítések lesznek elérhetők, a Microsoft Update nem! Amennyiben újra a Microsoft Update-et kívánja használni, egyszerűen látogasson el a [link] oldalra!
Most olvasom ezt a BAT fájl-t, és lenne két kérdésem:
1. Mi van akkor, ha nekem csak a memóriát eszi, a CPU-t nem (mert a fájl elején az van, hogy: 100 százalék cpu javítás?)?
2.Ezt úgy is meg lehet oldani, hogy kikapcsoljuk az automatikus frissítést?
Mivel nekem ilyen problémám sosem volt, ezért nincs tapasztalatom, így megmondani sem tudom. Próbáld meg, hát ha segít.
Valóban a túl magas CPU fogyasztásra írták ezt a kis programot, de talán a túl magas memória használatra is megoldást jelenthet. Ki kell próbálni. Az XP-hez már úgysem adnak ki frissítéseket, ezért aztán semmit nem veszítesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!