Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Animációs film, klip készítése...

Animációs film, klip készítése hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy ilyen szintű animációs filmet milyen programmal lehet elkészíteni,és milyen dolgok szükségesek hozzá? Gondolom azért nem egy egyszerű animációt megcsinálni,de érdekelne a dolog.

http://www.youtube.com/watch?v=vUcUz5Vo6iw

2013. jún. 16. 22:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát ehhez elég sok ember és idő kell.

Ugye le kell modellezni baromi részletesen az elemeket. Aztán megtervezni és beleprogramozni az animátor szoftverbe a mozgást, akár úgy, hogy emberekre szerelnek szenzort, és a valódi emberi mozgást "vetíti át" a gép az animált modellre (pl. az Avatar-t is így csinálták, werkfilmjét érdemes nézned). Aztán lehet dekorálni a modelleket, anyag, textúra, fénycsillanások, szőr, stb. Meg persze a kameramozgást is meg kell tervezni és megadni a szoftvernek. Aztán ha mindez megvan, jöhet a renderelés, a végső videó legenerálása, nagy teljesítményű számítógépeken.

Profi szoftver például: Maya, a Shrek egyes effektjeit is ezzel csinálták.

2013. jún. 16. 22:50
 2/4 tabaki ***** válasza:

Ingyenes viszont a Blender, azzal megszerezheted a kellő tapasztalatokat:

[link]

Nézd meg a vele készült projektek bemutatóit is (Tears of Steel, Big Buck Bunny, Elephants Dream, stb.), nehogy azt hidd, valami bóvlit tukmálok rád.

2013. jún. 17. 00:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Nekem leginkább az adobe after effects tetszett meg a legjobban. Ahogy néztem youtube-n is vannak hozzá tutorialok.
2013. jún. 20. 17:19
 4/4 tabaki ***** válasza:
Akkor nem értem, mit értesz animáció alatt. Az AE ugyanolyan drága, mint az említett fizetős 3d-programok, de legalább egyáltalán nem a célra való. Én a magam részéről nemigen értem, hogy hogyan jutottál el hozzá, és hogyan reméled animálásra használni (ugyebár itt nem holmi feliratról vagy karikatúra-figuráról van szó, hanem többszörösen összetett modell-, mozgás-, anyag- és világításrendszerekről meg rafinált kameramozgásról), de lelked rajta. Én továbbra is valódi 3D-programot javasolnék, amelyikben ezek magától értetődő funkciók.
2013. jún. 20. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!