Na most, akkor hogy is van ez az animáció?
Én már próbáltam ilyesmit, kísérleti jelleggel. Egyedül a Sony Vegas-t használva (mivel csak az volt meg nekem) megpróbáltam elkészíteni egy animációt. Nagyon primitív módszerrel, minden tárgyat, testrészt beillesztettem a Vegas-ba, majd mindegyiket külön-külön mozgatva és képkockáról képkockára összeegyeztetve hónapok alatt elkészült az animáció.
Nem ajánlott módszer, lévén a program nem erre való. Vegas-szal már eleve meglévő animációkat kell szerkeszteni.
Tehát először egy másik programmal (pl. Anime Studio) el kell készíteni az animációt, vagyis az üres háttér előtt mozgó emberkéket (vagy amit akarsz), aztán azokat az animációkat bevinni a Vegas-ba. Ott aztán lehet mögéjük hátteret rakni, meg mindenféle effektet. De a teljes animációt a Vegas-ban majdnem lehetetlenség elkészíteni.
Ezt még nem próbáltam, de tudom, hogy így kell csinálni.
El-kééééé-pesz-tőőőőők vagytok!
Kedves Második! Dicséretre méltó a kitartásod, de a hónapok során meg sem fordult a fejedben, hogy a célra nyilvánvalóan alkalmatlan program (ráadásul fizetős szoftver próbaverziója) helyett mégiscsak valami rajzfilmkészítőt kéne keresned? Lehet, hogy neked csak a Sony Vegas "volt meg", de ez elég indok arra, hogy egy (a saját területén kétségkívül jól teljesítő) videóvágó programot fogjál be? És ha csak midi-lejátszó vagy a pasziánsz van a gépeden, akkor azzal csinálsz rajzfilmet?
Ha már animációt készítetek, akkor animációs programot keressetek hozzá, és ha már fizetőset választotok, akkor meg végképp tökéletesen feleljen meg a feladatnak.
Kérdező! Hogyan voltál képes úgy rákeresni az "animáció" szóra, hogy a Photoshopot dobja ki a kereső? -- tudom, a net kreténjeinek körében ez a dzsolidzsóker, a mindent überelő varázsige, de még így sem tudom elhinni, hogy a szemed elé sem került a Flash, Anime Studio, Toon Boom Studio, vagy akár az ingyenes Synfig Studio, CreaToon, Pencil, esetleg a játék szintű, de élvezetes Pivot Stickfigure Animator illetve Stykz Animator.
Indulásként vess egy pillantást a magyar témaoldalra:
De a lényeg, hogy értsd meg a lényeget, és ahhoz keress szoftvert.
Nahát, ha már a kérdésed nagylezser modora van képben, jól van, csapjunk a lecsóba! Na, az úgy van, hogy írtam én választ egy másik kérdezőnek, persze, nem pont ezt firtatta, még szép, nem egy srófra járunk, nemde? Elég az hozzá, hogy itt a Gyíkon is beleakadhatsz a témába, ha rákeresel, hogy ugyan, nem volt-e hasonló kérdés... Nem mondod, hogy kimaradt a minimális elővigyázatosság! Nos, mi is legyen? Most bepótolhatod, egy csak a zűr ugyebár, a válaszokban szereplő címek elavultak, fw helyett mindenütt uw írandó beléjük. Rá se ránts, tesó, hesszöld meg az oldalt, de a linkekre ne ugrálj rá, hanem nyisd meg másik lapon a második címet, ott sasolj helyette:
KÉRDÉS és HOZZÁSZÓLÁSOK:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
A TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDÓ OLDALAK:
Hát, ezeknek aztán vagy hasznát látod, vagy sem, de az elvárható minimum, hogy utána ne csak 1 dolgot ne értsél... Amúgy meg, mint tapasztalni fogod, nem szeretem, ha az animét összekevered az animációval. Pfuj, ízléstelenség!
"Dicséretre méltó a kitartásod, de a hónapok során meg sem fordult a fejedben, hogy a célra nyilvánvalóan alkalmatlan program (ráadásul fizetős szoftver próbaverziója) helyett mégiscsak valami rajzfilmkészítőt kéne keresned?"
De, igen... de már olyan jól belejöttem a munkába, hogy nem akarózott váltani. Aztán meg tetszett az a szabadság, amit a módszer nyújtott, hogy az animáció minden mozzanata fölött kontrollom volt, egyszerre szerepeltethettem rajzot, fényképet, animált GIF-eket és stop-motion figurákat, és összeegyeztethettem a mozgásukat.
Viszont hogy többet nem kezdek ilyenbe, az is biztos. Azokat a linkeket pedig én is kerestem már, szóval a kérdező és saját nevemben én köszönetet mondok értük.
"De, igen... de már olyan jól belejöttem a munkába, hogy nem akarózott váltani. Aztán meg tetszett az a szabadság, amit a módszer nyújtott, hogy az animáció minden mozzanata fölött kontrollom volt, egyszerre szerepeltethettem rajzot, fényképet, animált GIF-eket és stop-motion figurákat, és összeegyeztethettem a mozgásukat."
Kedves Kérdező!
Érthető a számodra ez az idézet? Netán ismerős a hozzáállás? A válasz a kérdésedre: Na most akkor ÍGY van az animáció. Nem árt, ha okosabban választasz progit, mint Második anno, de a siker úgyis a te fejedben van.
Láss neki, a tudást megszerzed menet közben.
Kedves Második!
Nem tudom, Kérdező csinál-e valaha akár csak egy kocka animációt is, de téged a fenti mondatod alapján a Jóisten is arra teremtett. Látatlanban is gratulálok az elkészült munkádhoz ;)
Nem tudnám megnézni valahol? Esetleg privátban egy linket nem tudsz küldeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!