Ingyen MS Office egyetemi hallgatóknak megszűnt?
Nem Projectre, Visiora meg ilyenekre gondolok, hanem a hagyományos irodai (Word, PP, Excel, Access) csomagra. Két éve le tudtam tölteni a 2007-et, de most MSDNAA megváltozott DreamSparkra és ott csak 2010 University van 99 euróért.
(Tudom nem programozás kategória, de sajnos általában csak innen számíthatok értelmes válaszokra)
A Microsofttól kapott Office-licenc szétosztását a hallgatók között a HÖOK végzi.
A licenceket a szociálisan rászorulókon kívül a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő hallgatók, valamint a doktoranduszok kaphatják meg.
... azok a hallgatók jogosultak az Office 2010 használatára, akik szociális támogatásban vagy rendkívüli szociális támogatásban részesülnek, köztársasági ösztöndíjasok, tudományos diákköri (TDK) tevékenységet végeznek, vagy doktoranduszok.
A felsőoktatási intézmények értesítésítik a jogosultakat, a NEPTUN vagy ETR tanulmányi rendszerben regisztrált email-címeken. A diákok az értesítésben megkapják azt a linket, ahová azonosítójukkal belépve letölthetik az Office 2010 Professional Plus csomag telepítőkészletét. Magyarországon jelenleg mintegy 150 ezren vesznek részt államilag finanszírozott nappali felsőoktatási képzésben, vagyis a diákok harmada kapja meg ingyen az Office 2010-et.
A felsőoktatási intézmények továbbra is jogosultak a Windows desktop licencekre, Office-licencekre és a szervertermékek CAL licenceire....
Az NFM célja láthatóan az, hogy az oktatásban "helyzetbe hozza" a nyílt forrású szoftvereket: a HuEDU és az OpenEDU programok révén az alap-, közép-, és felsőoktatási intézmények ingyenesen juthatnak több nyílt forrású asztali és szerverszoftverhez, illetve kapcsolódó szolgáltatáshoz.
(MSDNAA)
Miért szűnt volna meg? Elvégre "nem lesznek megszorítások, ismétlem: nem lesznek megszorítások."
Sajnos ez ilyen be kell érned ingyenes alternatívákkal, vagy kal... ..khm verziókkal.
"150 ezren vesznek részt államilag finanszírozott nappali felsőoktatási képzésben, vagyis a diákok harmada kapja meg ingyen az Office 2010-et"
Ez azt jelenti hogy ha államilag támogatott képzésen vagyok, akkor alapból jár, csak a HÖK-nél külön igényelni kell?
"Ez azt jelenti hogy ha államilag támogatott képzésen vagyok, akkor alapból jár, csak a HÖK-nél külön igényelni kell?"
egyértelműen, csak az kapja meg aki a Hallgatói Önk.-nál a feltételek megléte esetén, igényli és az új szerződés szerint, szakirányú hallgatónak minősül.
"Magyarországon jelenleg mintegy 150 ezren vesznek részt államilag finanszírozott nappali felsőoktatási képzésben, vagyis a diákok harmada kapja meg ingyen az Office 2010-et." ...ez már, csak a FIDESZ oktatásügyi "önfényezése, hogy lássák, ők mindent megtesznek, erőn felül is.
(sicc; sztem, jó, ha tizede? hozzájut...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!