Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért másol gyorsabban az...

Miért másol gyorsabban az X64-es Xp mint az X86-os?

Figyelt kérdés
Szóval Windows XP SP3 X86-om van és valamiért szar az adatátvitel. C partíció: 75 MB/s írás és olvasás, D partíció 35 MB/s írás és olvasás. Egyikről a másikra (mindegy honnan hová) 5-10 MB/s-el másol. Total Commanderrel megnöveltem a Buffert 10 MB-ra és 35 MB/s el sikerült másolni. És ez az 5-10 MB-os sebesség telepítéseknél is észrevehető (elég sok játékot szoktam felrakni és leszedni). Szóval felraktam egy angol X64-es XP-t és alapból 50-60 MB/s-el másolt. Miért? 32bit-es XP alatt alapból nem használja a winyó gyorsítótárát?
2011. nov. 24. 11:24
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Mégvalami, nem lehetséges a RAM-ot cache-ként használni? Úgyértem készítenék egy 64 Mb-os partíciót, amit kizárólag arra használnék, hogy másoláskor az adatok azon keresztül közlekedjenek.
2011. nov. 24. 11:27
 2/21 A kérdező kommentje:
Elég sokat nézelődtem a Registry-ben, de semmi érdekeset nem leltem. Senki nem tud segíteni? Egyelőre nem szeretném lecserélni az XP-met. Megoldás?
2011. nov. 24. 18:21
 3/21 A kérdező kommentje:
Bírom az olyan kérdéseket, ahol a kérdező több kommentet ad, mint ahány választ eddig kapott... Ez nem jelenti azt, hogy nem kell válaszolni. Szóval csak bátran, minden ötletet szivesen várok...
2011. nov. 24. 18:23
 4/21 anonim ***** válasza:
mert 64 bit-nél csökken a memóriában a lapváltási folyamatokkal töltött idő, mivel több ilyen folyamat tárolódik a merevlemez helyett a véletlen elérésű memóriában (RAM). Más szóval, ez növelheti az alkalmazás általános teljesítményét. A másolás is gyorsabb emiatt mert kevesebb idő telik el a lapváltással.
2011. nov. 27. 17:31
 5/21 A kérdező kommentje:
OK, köszi, ez teljes mértékben hasznos volt, járt is a ZÖLD kéz. Még annyit nem tudnál megmondani, hogy RAM-ból nem lehet cache-t csinálni? Mármint arra az esetre, ha meg szeretném tartani a 32 bit-es rendszerem?
2011. nov. 27. 18:37
 6/21 csacsi2 ***** válasza:

Ne akarj többet kihozni abból ami benne van!

Esetleg ezt kipróbálhatod:

Futtatás -ba beírod regedit megkeresed a következőt:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\

Session Manager\Memory Management és a LargeSystemCache értékét állítsd át 1-re. Ha nem válik be akkor állítsd vissza. Általában akkor hasznos, ha nem végzel memória igényes műveleteket. Viszont én ajánlom neked a KillCopy programot. Leírás:

[link]

2011. nov. 28. 12:19
 7/21 A kérdező kommentje:
Bocs, észre se vettem, azt hittem a másik kérdésemben fogod leírni, ha írsz.
2011. nov. 28. 14:04
 8/21 A kérdező kommentje:
Köszi, de a Registry-s beállítás nem vált be sajnos, egyébként TeraCopy-m van, ezzel 40-50 MB/s-al másolhatok, viszont játékok telepítéseinél, vagy az Exploreres fájlátvitelekkor észrevehető a lassúság. HD Sentinel írja is, hogy másolás közben az olvasás 3 MB/s, írás is kb ennyi, de 64-es XP alapból 50-el megy, programmal pedig 75-80. Szóval nem lehet olyat csinálni, hogy RAM-ból lecsippenteni kb 32 MB-ot, és Cache-ként használni...
2011. nov. 28. 14:09
 9/21 A kérdező kommentje:
Egyébként lehet az ilyesmi kábelhiba?
2011. nov. 28. 14:10
 10/21 A kérdező kommentje:
Egyébként mikor megnövelem a Total Commanderben a Buffer alapméretét (32 KB) 8192 KB-ra (mint amennyi a winyónak alapból van), és 45 MB/s-al másolt. Arra lennék kíváncsi hogy pl. Registry-ben nem lehet növelni az alapértelmezett gyorsítótárat?
2011. nov. 28. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!