Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows XP telepítés USB-n...

Windows XP telepítés USB-n keresztül - Hogyan?

Figyelt kérdés

Vettem egy használt gépet, nem nagy cucc, csak van benne egy gyors proci, így kell valamire, de magát a gépet nem használom. De szeretném felrakni rá az XP-t. A CD olvasó nem jó benne, így szeretném USB-n keresztül egy Pendriveról felrakni az XP-t. Hogyan kell ezt megtenni? Annyit tudok, hogy már rajta van a pendrive-on az XP. A következő lépést már nem tudom.

Sőt, semmilyen telepítőcdt nem kaptam a géppel... Ha megoldódik, hogy hogyan rakom fel az XP-t, utána a drivereket a hardverekhez hogyan rakjam fel? Egyálltalán kellenek driverek, miután felraktam az XP-t?

Köszönöm a segítséget!

2009. jan. 3. 15:46
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

A gép BIOS-ban ki kell választanod hogy az elsődleges boot meghajtó pendrive legyen. Ha ezt tudja az alaplap utána már ugyanaz a telepítés menete mintha CD-ről csinálnád. Ha nem tudja akkor marad az a verzió, hoyg a telepítés idejére bel ekell dugni egy működő CD vagy DVD meghajtót, és azt kell boot meghajtónak beállítani a BOIS-ban.

Elvileg az XP nagyon sok régebbi hardwert támogat és fölismer (de azért nem mindet). Szóval ha valami hardwer nem működik akkor netről kell a megfelelő drivert telepíteni. Annyira biztosan elindul az XP, hogy a netre fölcsatlakozol, és onnan már mindent le tudsz tölteni.

2009. jan. 3. 15:56
 2/7 yuda ***** válasza:
100%

Első nekifutásra nézd meg a géped biosában,kezeli e az USB-ről bootolást és állítsd arra,ha igen

második:nem lehet bármilyen xp-t így telepíteni,ez egy speciális fajta úgy tudom, de szoktam találkozni ilyennel,esetleg ha a tiéd nem lenne jó,körülnézhetek....

általában valamilyen driver szükséges: többnyire az alaplapi, a videokártyáé és a hangkártyáé-ezek többsége elérhető a neten keresztül is,-ha felteszed pl.az everestet, az kiírja a hardverelemeket amelyek kiindulásnak jók lehetnek a kereséshez-viszont ha megtaláltad,mindenképpen archiváld,mert ez drága kincs.

2009. jan. 3. 16:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem. És hogyan állítom be a gépet, hogy USB-ről bootoljon?
2009. jan. 3. 17:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolót megcáfolnám annyiban h amiről ő beszél az egy úgy nevezett lebutított XP ami mindössze 50 (asszem) MBnyi és így tud futni pendriveről, telepítés nélkül...

én ezt a pendriveos műveletet csak akkor ajánlom ha viszonylag nagy sebességő pendriveod van... mert eléggé eltud húzódni... am neten van sok leírás

Ha esetleg ENGLISH megy akkor ez egy tökéletes leírás:

(nekem működött)

[link]

Jó telepítést

2009. jan. 3. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:

English az anyanyelvem :D és Mac-es vagyok, ezért nem vágom ezt a témát... Köszönöm a segítséget.

De, akkor ha beállítom a BIOS-ba, hogy USB-ról bootoljon, akkor fel kell, hogy menjen az igazi XP úgy is?

Sajnos, most nincs itt a gép, de amikor megnéztem a BIOS-ba két opció volt. - Boot from USB-Zip or USP-PSS vagy valami ilyesmi... nem emlékszem... biztos nincs sok.. Melyiket kell választani?

2009. jan. 4. 00:39
 6/7 anonim ***** válasza:
USB-Zip sztem... elvileg fel kell hogy települjön, ha az alaplapod támogatja a bootolást USB-ről.
2009. jan. 4. 02:38
 7/7 anonim ***** válasza:
WinToFlash nevezetű program.Ez talán a legegyszerűbb.
2011. febr. 2. 03:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!