Open Office -vagy- Microsoft Office?
-Melyiket szereted jobban?
-Mi a külömbse'g a kettö között?
-Me'rt tartod jobbnak?
Elöre köszi!!
MS Office: hosszú évekig ezt használtam, amíg úgy nem döntött az MS cég, hogy nem nyitja meg a 2003-as vagy 2007-es .doc fájlokat. Mivel nem volt 20-30 ezer forintom, a Windows-om pedig eredeti, úgy döntöttem, ezt törlöm és OpenOffice.org kerül a gépre.
Nincs akkora különbség, hamar meg lehet szokni, mások a nevek (Word: Writer, Excel: Calc, Power Point: Impress stb.). Semmiféle konvertálási gondja nincs, a Word 95--2007 között minden fájlt megnyit, minden kiterjesztést felismer, .pdf-be is tudja. Képek beilleszthetők és sok más.Nagyon meg vagyok vele elégedve. Vannak hátrányai is, pl. ha frissebb érkezik, le kell cserélni, mert nem frissithető. Most éppen a 3.2.1 a legújabb. Ingyenes, úgynevezett szabad szoftver, kiváló magyar helyesírás ellenőrzővel. Fóruma is van: [link]
Innen letölthető: [link]
köszönöm!
egye'b ve'leme'nyek? va'rom...
Utolsó, csak nem azt mondod, hogy boltban veszed a szoftvert? A MS Office-t enyhénszólva egyszerűen le lehet tölteni, nem hiszem, hogy egy tántorított el a MS Office használatától. Vagy olyan helyen szeretted volna hazsnálni, ahol fontos, hogy eredeti legyen?
első
Előzőnek: Nem azért, de a .doc formátumot megnyitotta az MS ( [link] bár jobb lenne, ha ezt már senki nem használná. Helyette ott van az "új" (3 éves) OpenXML formátum (.docx)
Egyébként office 2010-et használok, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve (Igaz cég fizeti a licenset:), pénzt nem adnék érte:))
-Melyiket szereted jobban?
Egy ideje Ubuntu-t használok, itt csak OpenOffice van. Nagyon megkedveltem, nagyon gyorsan fejlődik, semmi sallang nincs benne!
-Mi a külömbse'g a kettö között? Az alapértelmezett fájlformátum.
Pl. szövegszerkesztésnél az MSOffice .doc kiterjesztést használ, míg az Openoffice a nyílt forráskódú .odt-t.
Poén az, hogy az Openoffice tud menteni MSOffice formátumokban (doc, docx, stb..) is, addig az MSoffice tudtommal nem ismeri az .odt -t!
-Me'rt tartod jobbnak?
Az OpenOfficet, mivel sokkal több fájlformátumot támogat, és biztonságosabb fájlokat készít.
-Hátránya: Néma nem tökéletesen értelmezi a MSoffice formátumot a köcsög Microsoft hozzáállása miatt!!
-Elöre köszi!! Szívesen!
Szerintem teljesen jól használható formtum a .doc, a docx-et pedig nem szeretem(nem is használok igaz 2007-es, stb. Office-t), mert ha pl. suliba be kell adni valamit, akkor kezdődik a tökölés, hogy valakinél megnyitja, valakinél nem, stb. Egy szóval szerintem nem volt jó ötlet a .docx bevezetése.
első
köszi!
me'g mindig irhattok!
minden ve'leme'nyre nagyon kiva'ncsi vagyok!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!