Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » TP-Link router nem csatlakozik...

TP-Link router nem csatlakozik csatlakozik a hálózatra. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Kicseréltem a routert egy switch-re, most kábelesen tökéletes a net, ellentétben a wifivel, amit ha rákötök a switch-re, nem csatlakozik a hálózatra. Hard reseteltem, hátha akkor jobb lesz, de még mindig nem. Dinamikusnak észleli a hálózatot, de nem kéri le az IP-címet. Hogyan tudnám megoldani?

2014. dec. 20. 09:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia, először húzz le mindent a router-ről és kapcsold ki a modemet, ha ezzel megvagy húzz szét mindent bárhogy is van össze kötve. természetesen teljes, hogy minden korábbi beállítást visszaállítsunk az alapértelmezettre. (hard reset) ezt mind a 2 készüléknél tedd meg (router és modem)

akinek nem lenne egyértelmű:

A hard reset modemnél:

minden modem más, de remélhetőleg minden típusnál megtaláljuk a RESET feliratú gombot. ha nincs gombb akkor csak egy lyuk van amibe ha bele tolsz egy hajcsatot vagy gyufaszál stb. akkor letudod vele nyomni a gombot, nyílván nem kell erősen, csak érzékkel.

miután lenyomtuk a gombot tartsuk lenyomva addig amíg minden jelzőfény ki nem alszik majd fel nem villan. ezek a jelzések is másak típusonként, de az első fázis hogy kialszik általában ugyanaz. szóval tartsuk lenyomva míg el nem alszik az összes jelzőfény ez kb. 20-30 másodperc max.

aztán a megoldás...

1.

A modemből kijövő egyik UTP kábelt ( bővebben [link] ) kösd (dugd) be a routered WAN (Wide Area Network) portjába.

2.

Ha ezzel megvoltunk, egyszer indítsuk újra a modemet, és a routert is. jelzem a számítógépet még nem dugtuk rá a hálózatra.

3.

Restart után vagyunk, már beköthetjük a számítógépet is és be is kapcsolhatlyuk

Ha mindent jól csináltál és én sem hagytam ki semmit ;) akkor menni fog ahogy kell. Remélem segítettem. Üdv!

2014. dec. 21. 12:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, egy ismerősöm megoldotta a problémát. A router IP címét kellett átírni 192.168.1.1-ről 2.1-re.
2014. dec. 22. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!