Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router hiba esetén mi a megoldás?

Werte kérdése:

Router hiba esetén mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy TP-LINK wr642g routert. Beállításnál 2 féleképpen próbáltam beállítani:

1 Felhasználó név és a 2 jelszó résznél, egy kitalált nevet és jelszót adtam meg. másodjára pedig a szolgáltatóm általit- mind2 esetben ezt dobta fel--->

[link]

[link]

Ilyenkor mi a teendőm?

2010. jan. 6. 19:04
 1/7 czibles ***** válasza:

a WAN interface-t állitsad be, az kell a nethez. és ott PPPoE kapcsolat és ott kérni fog felhasznevet / jelszót oda ird be a netszolgáltatód által adottakat. ha nem állítottál el semmit akkor elvileg működnie kell. (az a baj hogy nem ismerem ezt a fajta routert igy csak vakon tudok segiteni), de kapnod kellet hozzá egy felhasználói könyvet. az alapján próbáld beállitani.

(hamár működik a neted meg minden, utána célszerű átírni az alap router beállitásokat a biztonságkedvéért) sok sikert!

2010. jan. 6. 19:32
 2/7 anonim ***** válasza:

A webböngészö címsorába ird be 192.168.1.1 (ez a router IP címe)

Belépéshez az alapértelmezett felhasználónév: admin jelszó: admin

Megjelenik a router menüje

Be kell állítanod

1, az internetcsatlakozást NETWORK - WAN az internetszolgáltatóhoz a felhasználónév (USER NAME)jelszó (PASSWORD) megadása

2, Wifi beállítás WIRELESS

SSID: adhatsz a routerednek nevet

Security: - WPA2 -re állitsd

PSK Passphrase: találj ki egy jelszót

(a wifin e routernév és jelszóval tudsz csatlakozni majd, jegyezd meg)

3, hogy más ne férjen a beállításokhoz

System Tools - Password admin admin felhasználónevet jelszót cserélheted le (jegyezd meg)

4, portnyítás, ha szükséged van rá pl. fájlcsere alkalmazás

Forwarding - Virtual Servers

TL-WR642G User Guide PDF

[link]

2010. jan. 6. 23:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló.

UPC-s netem van. Hiába állítottam be ezek szerint a routert, a laptop látja, de nem tud csatlakozni hozzá-még biztonsági kódot sem kért hozzá.

Mindent elvileg az utasításodnak megfelelően csináltam. Úgy vélem jól csináltam, mert a WAN-os netem megvan. WLAN-on meg látja a laptop de nem csatlakozik.

Valami magyar nyelvű leírást nem tud valaki hozzá?

2010. jan. 7. 15:28
 4/7 anonim ***** válasza:

A laptopon elöször be kell állítani, a látható wifi kapcsolatoknál kattints a routered nevére (amit Te adtál neki "SSID: adhatsz a routerednek nevet "), majd a felugró, jelszót kérö ablakba ird be a routerben a wifinek beállított jelszót ("PSK Passphrase: találj ki egy jelszót"),

kapcsolodás esetén jelöd ki mint alapértelmezett kapcsolatot.

Esetleg, ha még mindig nem jó, nézd meg a routerben a Wireless MAC Filtering engedélyezés-tiltást (Disabled)

[link]

vagy állítsd be a laptop MAC-címét

2010. jan. 7. 23:07
 5/7 anonim ***** válasza:
2010. jan. 7. 23:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Link javitva:

[link]

2010. jan. 8. 00:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Megvan. Köszönöm mindenkinek a segítséget
2010. jan. 8. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!