Router hiba esetén mi a megoldás?
Vásároltam egy TP-LINK wr642g routert. Beállításnál 2 féleképpen próbáltam beállítani:
1 Felhasználó név és a 2 jelszó résznél, egy kitalált nevet és jelszót adtam meg. másodjára pedig a szolgáltatóm általit- mind2 esetben ezt dobta fel--->
Ilyenkor mi a teendőm?
a WAN interface-t állitsad be, az kell a nethez. és ott PPPoE kapcsolat és ott kérni fog felhasznevet / jelszót oda ird be a netszolgáltatód által adottakat. ha nem állítottál el semmit akkor elvileg működnie kell. (az a baj hogy nem ismerem ezt a fajta routert igy csak vakon tudok segiteni), de kapnod kellet hozzá egy felhasználói könyvet. az alapján próbáld beállitani.
(hamár működik a neted meg minden, utána célszerű átírni az alap router beállitásokat a biztonságkedvéért) sok sikert!
A webböngészö címsorába ird be 192.168.1.1 (ez a router IP címe)
Belépéshez az alapértelmezett felhasználónév: admin jelszó: admin
Megjelenik a router menüje
Be kell állítanod
1, az internetcsatlakozást NETWORK - WAN az internetszolgáltatóhoz a felhasználónév (USER NAME)jelszó (PASSWORD) megadása
2, Wifi beállítás WIRELESS
SSID: adhatsz a routerednek nevet
Security: - WPA2 -re állitsd
PSK Passphrase: találj ki egy jelszót
(a wifin e routernév és jelszóval tudsz csatlakozni majd, jegyezd meg)
3, hogy más ne férjen a beállításokhoz
System Tools - Password admin admin felhasználónevet jelszót cserélheted le (jegyezd meg)
4, portnyítás, ha szükséged van rá pl. fájlcsere alkalmazás
Forwarding - Virtual Servers
TL-WR642G User Guide PDF
Kedves utolsó hozzászóló.
UPC-s netem van. Hiába állítottam be ezek szerint a routert, a laptop látja, de nem tud csatlakozni hozzá-még biztonsági kódot sem kért hozzá.
Mindent elvileg az utasításodnak megfelelően csináltam. Úgy vélem jól csináltam, mert a WAN-os netem megvan. WLAN-on meg látja a laptop de nem csatlakozik.
Valami magyar nyelvű leírást nem tud valaki hozzá?
A laptopon elöször be kell állítani, a látható wifi kapcsolatoknál kattints a routered nevére (amit Te adtál neki "SSID: adhatsz a routerednek nevet "), majd a felugró, jelszót kérö ablakba ird be a routerben a wifinek beállított jelszót ("PSK Passphrase: találj ki egy jelszót"),
kapcsolodás esetén jelöd ki mint alapértelmezett kapcsolatot.
Esetleg, ha még mindig nem jó, nézd meg a routerben a Wireless MAC Filtering engedélyezés-tiltást (Disabled)
vagy állítsd be a laptop MAC-címét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!