Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tölthetek fel a youtube...

Hogyan tölthetek fel a youtube-ra olyan videót, ami alatt egy ismert zene szól, úgy hogy ne toröljék le azonnal szerzői jogok miatt? Másképp kell regisztrálni? Vagy fizetni kell? Hogyan?

Figyelt kérdés
Rengeteg Magyar oktató videót, film és játékkritika videót láttam zenés aláfestéssel, gondolom nem "hekkelték" meg a youtube ellenorzo rendszerét...

2012. júl. 21. 09:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Egyszerűen feltöltöd ismert zenei aláfestéssel/Én pl. a YouTube-ról letöltött mp3-al festem alá a videokat/

Két eset van:

1./ Kaphatsz egy olyan ÉRTESITÉS-t, hogy harmadik féllel történő egyezség zenében, amikor is nem kell semmit tenned, csak ha kifogásolják. A kifogásolás ugyancsak ritkán fordulhat elő, hisz képzeld el, ha minden ilyen videot kifogásolnának, akkor nem lenne video a YouTube-n és a weblap tönkremenne/

2./ A másik: kaphatsz FIGYELMEZTETÉS-t, ha nem saját a video képi anyagod vagy ha a harmadik fél kifogásol valamit zeneileg. Ezt a kifogást a YouTube felé teszi meg, aki a jogvitát ugy rendezi le, hogy egyszerűen figyelmeztet és 3 figyelmeztetés után törli regizésedet.

Tehát a kulcsszavak:

értesités és figyelmeztetés.Értesitésed rengeteg lehet /nekem is sok van/, de ettől még szerzői jogokat nem sértesz, ha a harmadik fél nem reklamál. Nem nagyon fog,mert a zenei aláfestésed neki tulajdonképpen jó reklám.

Azt meg nem lehet megtenni, hogy mionden video zenei aláfestése is saját zene legyen, nem vagy te zeneszerző és valószinű énekhangod se alkalmas ilyen célokra.

De hogy preciz formában tájékoztassalak egy ilyen értesitésről, ime idemásolom a YouTubera feltöltött, ismert zenei aláfestésű videomra küldöttet:

"A videó tartalmazhatja a következő jogvédett tartalmat:

"Ezginin Günlüğü-1980", hangrögzítés kezeli:

Muyap

Tudomásul veszem

Mit is jelent ez?

Videód továbbra is világszerte elérhető. Egyes esetekben a hirdetések a videó mellett jelenhetnek meg. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a videó állapota megváltozhat, amennyiben a tartalomtulajdonosok által választott irányelvek is megváltoznak. További információ a szerzői jogról a YouTube-on.

Ez a követelés nem befolyásolja fiókod állapotát."

No azt hiszem ezt bőségesen megválaszoltam, remélem elégedett vagy.

2012. júl. 21. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!