Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit jelent az a ADSL és a DSL?

Mit jelent az a ADSL és a DSL?

Figyelt kérdés
Meg ezek a dial-up modem meg ilyesmik,ugy értem mi a különbség közöttük.Wikipédia meg ilyeneket olvastam de nem igen értem :D

2012. ápr. 22. 09:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A DSL az a digitális előfizetői csomag rövidítéséből származik, ami egy szélessávú technológia és telefon vonalat használ. Ennek is van többféle változata, pl az elterjedt ADSL, ahol az "A" az asszimetrikus szót takarja, mivel a letöltési és a feltöltési sebesség nem azonos. Ennek értelmében lehet SDSL is, ahol a fel és letöltési sebesség megegyezik. A VDSL egy tovább fejlesztett változat, ami már elég komoly sávszélességet képes biztosítani, de csak a szolgáltató központ közelében.

A betárcsázós (dial up) egy régi telefonvonalas technológia, ami maximum 56Kbps sebességre képes és a vonalon folyó telefonbeszélgetések nagy mértékben rontják a kapcsolat minőségét.

A kábeles internet a televiziós kábeleket használja, ami nagy távolságokba is jól eljuttatható és magas sávszélességet kínál. Ha egy adott tömbön belül nagyon sokan használják, akkor az lassíthat a sebességen.

A legmodernebb az optikai kábel, aminek sok előnye van, de a kiépítése drága, így (még) nem sok helyen érhető el.

2012. ápr. 22. 10:18
 2/5 A kérdező kommentje:
és a mobilinerneteknél is vannak ilyenek vagy ott csak 1 féle van?
2012. ápr. 22. 11:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak egy féle van...ott van a 2G, 2.5G, 3G és 4G és a mögötte húzódó szabványok, de ezeknek pontosabban utána kell olvasni (nem vagyon nagyon képben ezekkel).
2012. ápr. 22. 12:13
 4/5 A kérdező kommentje:
pl. a T-comosnak?
2012. ápr. 22. 18:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Itt sok múlik azon is, hogy mit támogat az általad birtokolt eszköz. Lehet használni akár 4G-s netet is itthon, ha az adott térségben van 4G lefedettség és támogatja például a mobilod is. Ahogy olvastam nálunk a 4G-n belül az LTE technológia lett bevezetve, amit az elterjedt 3G-s HSDPA utódjául szánnak. A Telenor és gondolom a Voda is fog 4G-s hálózattal rendelkezni, de például a Telenor féle Hypernet, jó Budapesti lefedettséggel kínál igen gyors (max 42Mbps) mobilinternetet 3G-s hálózaton (HSPA+).
2012. ápr. 22. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!