Miért megy el a net a torrenttől?
Nos a probléma a következő, UPC Fiber Power 30-as netem van, 30 Mbps letöltés és 3 Mbps feltöltés. Már elég rég óta fennáll ez a probléma ha mondjuk egy filmet szeretnék letölteni és nem korlátozom le a letöltési sebességet, egy idő után csak úgy elmegy a net, ilyenkor a router restartolásával visszajön. De elég idegesítő átfutkozni a másik szobába 500Mb-nyi letöltés után. Ha mondjuk lekorlátozom 1 Mbyte/s -re akkor tovább bírja, de van amikor úgy is elmegy. Az uTorrentet frissítettem 3.0.0-ás verziót használok, megpróbáltam közvetlenül a modemre csatlakozni, úgyis ugyanez a helyzet, csak talán egy kicsit később megy el a net.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. :)
Ez gyors válasz volt. :D
Igen sejtettem valami ilyen turpisságot a dologban, és ezt a blokkolást nem lehet valahogy kikerülni?
Lehetséges probléma és megoldása:
"Próbáld meg lekorlátozni az Utorrentben a feltöltési, letöltési sebességed a maximális 80%-ára!
Ez egy viszonylag gyakori probléma, a következő áll a hátterében: A gond az, hogy nem csak az adott file darabjai mennek le föl, hanem vezérlő bitek, visszaigazolások is, hogy sikeresen átment minden. Ha már túlságosan leterhelt a sávszél nem tud átmenni minden visszaigazoló csomag, és amíg a küldő fél nem kapja meg ezeket nem küldi a következő adagot. Így lecsökken az adatforgalom, elmennek a visszaigazolások, jön az újabb adat dömping és kezdődik újra. Ha sok torrentet futtatsz, sok peer kapcsolattal akkor jön elő a dolog."
Nekem is ilyen netem van, és előfordul ilyen. De csak akkor, amikor eléri a maximális sebességet, és a fenti esetet produkálja. Te is írod, hogy korlátozásnál nincs ilyen gond, ezért valószínű hogy nálad is ez a baj.
Olyan nincs, hogy szolgáltató bontja a kapcsolatot torrent miatt, bár a júpíszí régebben bekorlátozta a P2P letöltési sebességét nappal, nem tudom azóta hogy van.
Én a router -edre tippelek. Szerintem nem bírja a sok bejövő kapcsolatot, és megadja magát. A sebességen kívül próbáld lekorlátozni a peer -ek számát is. Illetve probáld meg, hogy router nélkül mit csinál, ha úgy stabil akkor a router a hunyó.
Az eseménynaplóban van valamilyen üzenet?!
Erre gondolok:
4226.....A TCP/IP elérte az egyidejű TCP kapcsolatkísérletek számára vonatkozó biztonsági korlátot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!