Távoli asztali kapcsolat a 3389-es port helyett egy másik porton?
Win 7-en szeretném a távoli asztali kapcsolat portját átállítani másik számúvá.(illetéktelen behatolás ellen) Ugyebár alap esetben a 3389-es portot használja, ezt szeretném átírni 45897-es számúvá. Ehhez a routeren engedélyezem a forwarding menüben, átengedem a tűzfalon(Fokozott biztonságú Windows tűzfal->Bejövő kapcsolat->itt létrehozok egy új szabályt a 45897 számmal)
valamint a regiszterben is átírtam ezt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp -n belül a PortNumber kulcsot 45897. Ezután egy másik gépen csatlakoznék távoli asztal kapcsolat módban, de nem sikerül.
Viszont ha az alap 3389-es port van mindnehova beállítva akkor működik. Mi lehet a gond?
Csak egy röpke kérdés, a másik gépről ugye úgy akarsz csatlakozni, hogy "IP CÍM:45897"?
(tehát pl: 127.0.0.1:45897)
Igazság szerint egy dyndns cím által amibe be vagyok regisztrálva, hogy az IP cmíet ne kelljen folyamatosan felírni mivel dinamikus IP-t kapok. Így szoktam csatlakozni: nev.dns.com
vagy a .com után kellene a portszám is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!