Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nincs usb-m és gépem ujra...

Nincs usb-m és gépem ujra kéne rakni. Segitenétek? Nagyon fontos!

Figyelt kérdés
szóval az a helyzet,hogy a gépem haldoklik,alig tudok valamit csinálni,de amik gépről kellenek,lementettem és rarba készitettem,ami 22 GB-nyi adat.fel szeretném tölteni valahova,ahova település után letudnám tölteni.Tudnátok segiteni?
2011. jan. 16. 10:01
 1/7 Gishart ***** válasza:

Ha több rar-ban van, akkor megoldás az is, hogy kiirod őket dvd-re. ha ez nem nyert, akkor ha van hálózatban más gép, átküldheted arra, s reinstall után visszaveheted onnan.

Esetleg ha még iskolába jársz és ott van tárhelyed, akkor oda is mehet.

2011. jan. 16. 10:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Az egyik legjobb és leggyorsabb tárhely, és viszonylag nagy fájlokat is fel lehet rakni.

Én a helyedben inkább felírnám 5 DVD-re, az kevésbé macerás. Vagy rakd át a vinyót egy másik gépbe, és másold át az adatokat. Vagy ugyanezt hálózaton keresztül.

Bármelyik megoldást választod, remélem, hogy hogy nem 1 nagy 22 gigás fájlt csináltál, mert azzal nem biztos, hogy menni fog a dolog. A lemezre nyilván nem fér fel, az internetes fájlmegosztók meg előfizetés nélkül nem engednek ekkora fájlokat feltölteni. Időveszteség szempontjából sem mindegy, mert ha behal a neted 99%-nál feltöltés közben, akkor káromkodhatsz. És 22 gigát feltölteni hetekig is eltarthat, hacsak nincs valami hiper-szuper ultra gyors interneted. Kár lenne onnan újrakezdeni, hogy aztán meg 57%-nál haljon be. Darabold fel 100-500 megás darabokra, úgy jobban kezelhető.

Egyébként régen én ezt úgy csináltam, hogy a meglévő partíciót lekicsinyítettem, csináltam egy temp partíciót, és abba mentettem el az adatokat. A windows újratelepítése után pedig visszaállítottam az adataim, majd töröltem a temp partíciót és felnagyítottam a rendszer partícióját. Régen ehhez PQMagic kellett, de az a mai nagy vinyókat már nem támogatja, úgyhogy ajánlott (más szempontok miatt is) a GParted Live CD használata.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. jan. 16. 10:53
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segitséget! eddig legjobban ami tetszik és meg is valósithato a temp partició..mondjuk annyira nem értem,de megprobálom :)
2011. jan. 16. 11:06
 4/7 anonim ***** válasza:

oszd a meghajtót két részre : [link]

van Windows 7 kompatibilis változata is. Ments mindent a D meghajtóra hisz a rendszer alapból a C-re fog települni.

2011. jan. 16. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Amit a 11:06-os linkelt, az a PQMagic. Használatát nem ajánlom, mert:

-elavult

-vész esetén csak DOS alól és floppyról futtatható

-tetű lassú

-a 137 gigánál nagyobb vinyókat nem kezeli, legalábbis DOS alatt biztosan nem

-néha csak úgy elront pár dolgot, agyon is vághatod vele a rendszert

Régen nagyon sokat használtam, jól ismerem, úgyhogy elhiheted, amit mondok. Jobb, gyorsabb és stabilabb a GParted Live CD.

[link]

2011. jan. 16. 11:20
 6/7 A kérdező kommentje:
utolsó köszi :) délután neki esek aztán leirom összejött-e..akkor tulképp szedjem két részre vinyót,hogy 22 gb adat meglegyen helye,c-t formázzam telepitsem,és utána rakjam vissza ugye?:)
2011. jan. 16. 11:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Még egy kis segítség, címszavakban:

1. Elindítod a gépet a GParted Live CD-ről.

2. A meglévő windows partíciódat átméretezed kisebbre. (Nyilván kell hozzá némi szabad hely, esetedben legalább 30 gigával érdemes kisebbre venni.)

3. A szabad helyen létrehozol egy új NTFS-re formázott partíciót.

4. Bemész a windowsba, és a menteni való dolgokat átmásolod/-helyezed az új meghajtóra.

5. Opcionális. Visszamész GPartedbe, és elrejted a temp partíciót, hogy a meghajtóbetűjelekbe ne zavarjon be.

6. Indítod a gépet a Windows CD/DVD-ről, a telepítővel formázod a régi win partíciót és telepíted a rendszert.

7. Opcionális, csak ha az 5-öst is csináltad. Visszamész GPartedbe és leveszed a rejtést a temp partícióról.

8. Windows alatt visszamásolod a cuccaidat oda, ahol szükséged van rájuk.

9. Újra GParted. Törlöd a temp partíciót, majd a windows-ét átméretezed, hogy kitöltse a szabad helyet.

10. Kész.

Vista/7 alatt a 2., 3. és 9. pont kis módosításokkal a windows lemezkezelőből is végrehajtható.

2011. jan. 16. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!