Mit jelent a natív felbontás?
Kijelzők esetében, ugye a felbontás állítható, viszont a fizikai képpontok száma, amik a panelok vannak, azok nem.
A natív felbontás az a felbontás, ahol az állítható pixelek száma(felbontás) megegyezik a fizikai képpontok számával. Általában ekkor a legszebb a kép, ez az ajánlott legnagyobb felbontás.
Én nem rég vettem egy csilivili monitort és vagy 8 napig ettem a kefét hogy a régi tizen x éves lg monitorom sokkal jobb volt. Ugyanis az új monitoron ha mozgattam a fejem vagy a kép alsó részéről a tetejére, bal sarkára pillantottam, akkor 1 pillanatra láttam a pixeleket.
Ez eléggé zavaró idegesítő jelenség volt, nyomoztam össze vissza vizsgáltam a beállításokat aztán az nvidia vezérlő központban (sehol máshol nem volt ilyen) észrevettem hogy van egy 1920x1080 natív és egy sima 1920x1080
átraktam natívról simára azonnal megszűnt a problémám..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!