Prohardveren az FSP tápokat miért istenítik annyira?
Én egyszer néztem be a PH-ra akkor is orrba-szájba a HEXA-t ajánlották.Azután megfogadtam hogy maradok itt a GYK-n mert ez az oldal ilyen szempontból pártatlan.
Corsair-ba is van rossz széria nem is egy,FSP is és nagyjából az összes márkának van nem jól sikerült darabja(i).Szóval márka alapján nem éri meg tápot venni csak konkrét típus alapján.(pl.TS,CXm,RMX,S12II,Leadex stb.)
Hexa(+)/APN nagyon korrekt jól bevált belépőszintű széria, ami sokáig a legolcsóbb jó minőségű tápok köré tartozott, főleg kisebb teljesítményű gépekbe.
Igazából csak a nem olyan túlságosan régen megugrott ára miatt nem jó vétel.
Ahova nem elég egy Hexa/APN, oda eleve egy középkategóriás táp ajánlott inkább.
Én már sokszor rákérdeztem, mindig az volt a válasz, hogy nekik a legalacsonyabb a meghibásodási aránya. Persze nem egyszer hallottam, hogy a hexa vitt a sírba egy konfigot, de valamilyen okból kifolyólag természetesnek veszik ott, hogy minden tápegység felgyújtja a házat, ha meghibásodik.
Ha ez így lenne, valóban igazuk lenne, csak nincs így, de nem is feltétlenül szakértők szoktak válaszolni ott sem.
Most, hogy az Aurum-t már nemigen lehet kapni és a Hydro G meg még túlárazott, addig két versenyképes fsp tápegység maradt, azok pedig a BQ Straight Power E10 400W és a Hydro X 450W, ez pedig csak azért lehetséges, mert a Corsair Vengeance kifogyott. Ha újra kapható lesz 16 ezerért, akkor ott vége a mókának és egy FSP tápegység sem lesz versenyképes.
Nyilván nem Codegennel kell összehasonlítani, azért nem kérnek el 20 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!