Rakjatok már össze nekem egy hardver listát, amit megvehetek?
Kellene egy olyan monitor, ami széles, 2 ablakban lehet egymás mellett pl. netezni. Van olyan program, ami kettéosztja a képernyőt vagy ilyesmi? Persze a legolcsóbban, ami létezik és IPS paneles.
Aztán gépháznak valami letisztult, kicsi és olcsó.
Tápnak pedig valami hatékony és olcsó.
Az egészre van kb. 300.000. Játékok nem érdekelnek. Valami gyárinál különb procihűtő sem ártana.
Csak olyan írjon aki ért hozzá és szívesen segít, ha nincs jobb dolga.
Torrentezni szoktam, olyan 2Tb elég lehet, csak megbízható legyen.
21:9 képarányú monitor elég széles. kettéosztásra: Win7-en ez működik, szerintem felette is. Kattolsz és rajtatartod folyamatosan a felső ablakszegélyt (nem tudom hogy nevezzem, az _ O X mellett balra) és húzod balra, egész a képernyő sarkába, majd elengeded. másik ablak mehet jobbra, és meg is vagy.
mivel nem kell videokártya (nem játszol) így elég egy 350w-s FSP is. 300 000 ha kell videokártya is sok.
Egyébként nem írtál pontos célt. Netezésre kell? Arra 150ből már nagyon overkillt lehet csinálni. 300 000ból nem is tudnád kb. mire költeni. Vagy munkára kell? Addig sajnos nem tudok segíteni, amíg meg nem mondod mire kell :\
Ez nagyon sok pénz,egy munkára használt gépre.Enyi pénzből,olyan gépet rakunk össze,melyen gond nélkűl futnak a legujabb húzócímek high beállítások mellett,de szerintem az ultra beállítások sem jelenthetnek problémát.Én 200ezerbő raktam össze egy gammer gépet.Munkára már 80-120e között is összelehet rakni egyet.
Tehát fölösleges rá enyit költeni,hacsak nem nagy hardverigényű programokkal dolgozol.
általános felhasználás. értem
akkor valahogy így nézne ki, ennél többet kár rá költeni.
-i3 6100 ~35 ezer
-b150 / h110 alaplap ~15/20 ezer (érdemes olyat nézni, amin van 2 kimenet, mert monitort és tvt is akarsz rajta használni)
-8gb ddr4 ram (2x4 lenne az ideális) ~10 ezer
-fsp 350pnr (ez a tápegység bőven elég) ~7 ezer
-házat neked érdemes választani ~15 ezer
-samsung 850 evo 250gb ssd ~25 ezer
-wester digital wd10ezex 1tb ~15 ezer
gammax 300-at szoktál processzorhűtőnek ajánlani, de alacsony fordulaton (amin te fogod használni) halk az alap is
ez így összesen 140 ezer, nagyjából. 300-at fölösleges rákölteni
Ilyen felhasználásra kb nem is tudnád kihasználni a teljes keretet és még baromság is lenne netezésért ennyit költeni.
(pszt.... kössünk üzletet kapsz egy jó középkategóriás gépet a pénzedért, mit szólsz?
Még a 1440p gamer is bírja, persze nem AAA címekkel!) :D
5 válaszoló
Hát nem is tudom, 5E-s táp, 300E keretből, folyamatos üzemre... Monitort nem írtál.
Egy normális vezeték nélküli egér+billentyű sem ártana, wifi és bluetooth mellett.
6os
Mit ajánlasz fel nekem?
Felőlem elviheted 300-ért! :D
Dehh, nem ajánlok én semmit se, nem vagyok ennyire genyó, hogy ennyit kérjek érte, bár apám mindig mondja, hogy "minden annyit ér amennyit kapsz érte". XD
Túlzottan sokáig tartott összegyűjteni rá a pénzt, hogy csak úgy, "menjél utadra kell egy jobb!" módon megváljak tőle.
Egyébiránt itt van, de ez közel nem ér 300-at, még a 200-at se éri el már főleg hogy garanciák lejártak kivéve a RAM mert az 41 és 1/4-ed év garanciával rendelkezik.... Jó most már csak 39-el. :P XD
ASrock B75M
Intel Core i5 3470s
2x4GB Corsair
HD7970
Seasonic G-650
HyperX Fury 120GB
SP2004C 200GB
-------
Na viccet félretéve.
Ha #5 által ajánlott konfigot veszed, megnyugodhatsz az az 5 ezres táp az még mindig jobb mint egy 10 ezres HKC vagy bármi.
Továbbá a fő fogyasztó csak a CPU lenne ami max 50W-ot eszik ha minden igaz, ehhez a többit hozzávéve kb +30W, szóval 80-nál tartunk és erre még ráhagyunk egy jó 20%-ot ami így 96W ennél pedig lényegesen többet bír az a táp.
oké, akkor az fsp 350 pnr táp, házat milyet?
bitfenix phenom m?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!