Gép fejlesztés ilyen lapra megéri?
Sziasztok! Van egy ilyen gépem:
MSI 760GM-P21
AMD Athlon 2 x2 270
2 + 4 GB RAM
500 + 2000 GB HDD
NVIDIA GT210
450W ATX Táp
Na most ezt szeretném fejleszteni, elsőnek vga-t, nyilván ahhoz jönne az is, h a noname táp helyett vennék mondjuk egy chiefteket.
Vga esetében GT740-re gondoltam.
Illetve procit is szeretnék majd venni, az pedig fx-6300 lenne.
Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen alaplapra megéri-e fejleszteni, vagy inkább adjam el az egészet, és vegyek mindent újat?
Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
Amint látod két probléma van. Az egyik az az, hogy egy skylake integrált videovezérlő is közel ugyanakkora teljesítményre képes, mint egy GT740, egy A10-7890k igpuja pedig még le is előzi azt (és ezeknek nyilvánvalóan az az előnye, hogy lényegesen optimalizáltabb processzorokról beszélünk, mint egy FX6300), ezért kijelenthetjük, hogy a GT740 túl sokba kerül ahhoz képest, mint amennyivel többet kínál egy mai integrált megoldás. Ráadásul a harmadik összehasonlításnál találunk egy kétszer akkora teljesítményre képes R7 360 kártyát, ami ott van a sarkon a maga 30 ezres árával. Lehet, hogy a GT740 jó volt két éve, de ma már semmit nem ér, mert baromira nem ár/érték arányos dolog, így mindig van jobb választási lehetőség.
AM3+ lapra már nem érdemes fejleszteni, mert túl öreg technológia és nem igazán lesz továbblépési lehetőség. Sőt, tekintve, hogy 2+4GB RAM-mal már elfoglaltad mindkét ram slotot, így meg is állhatunk a költséghatékony fejlesztésnél. Főleg úgy, hogy ezen kívül kb már mindent lecseréltél, így nem is volt értelme megtartani a többit.
Továbbá 6300 + GT740 kombinációhoz nem kell a tápcsere, mert nem ér annyit. Vagy ha kellene, akkor egy chieftec sem okozna jelentős előrelépést, akkor sem ha nem veszélyes kategóriájú ctg cps, gpm szériák közül válogatunk.
Szerintem számoljuk össze, hogy mennyi pénzed van gépfejlesztésre és mennyiért tudnád eladni a gépet (ha jól számoltam, kb 70 ezer?).
-74 ezerért kapsz egy Asus A88XM-A, AMD A10 7890K és egy Be quiet! 300W S7 System Power kombinációt, ami határozottan jobb minden szempontból egy 6300 + GT740 + chieftec ctg-nél, feltéve, ha a ramokat anno jól választottad és működnek dualchannelben (bizonyos esetben még anélkül is jobb), emiatt ha nem is adod el, ez a minimum, ahogy kéne fejleszteni.
-Ha eladod HDD nélkül (mert azok nem érnek sokat használtan), akkor szintén HDD nélkül 87 ezer Ft-tól egy i3 skylake konfigurációt 8GB rammal és minőségi alkatrészekkel össze lehet hozni. Ha csak rövidtávon nézzük további fejlesztés nélkül, akkor is körülbelül akkora teljesítményre lesz képes, mint az általad kiszemelt FX6300 GT740 kombináció (processzorban erősebb, grafikus teljesítményben gyengébb), ezért ha sikerül eladni a konfigurációt 10-15 ezer Ft környékén, akkor már megéri lecserélni. Ráadásul ez utóbbit pofon egyszerű fejleszteni annyival, hogy csak belevágsz később mondjuk egy GTX960 szintű kártyát, ami az általad választott fejlesztési útvonallal nem lenne lehetséges.
Igazából ennyi a probléma; habár tapasztalni fogsz teljesítménybeli javulást, egy FX6300 + GT740 + Chieftec CTG 450W elavult hardvereknek számítanak, nem is ár/érték arányos megoldás és ezért nem is fogom ajánlani.
Olcsó AMD konfig (nem fejleszthető)
a88x alaplap, 860k processzor, gtx 750ti vga, 1x4gb ram, 1 tb wd blue hdd, fsp 400 hexa+ táp, neked tetsző ház. És sajnos ehhez kell egy olcsóbb processzor hűtő. Ez kb 80-90 közt van, és kompromiszumokkal játékra jó. Majd ha lesz még pénz +4 GB RAM kelleni fog.
Én erre semmiképp nem fejlesztenék. a 2terrás HDD-t kiszeded, többit eladod. olyan 50 ezret szerintem kérhetsz érte.
Hozzácsapsz 100 000 forintot, és videokártya nélkül kijön egy i5 6600-as konfig, minőségi táppal, rammal, házzal stb. De ha tudsz várni, várd meg az új AMD processzorokat, majd döntsd el, melyik oldalról (kék vagy piros) szeretnél processzort.
Köszönöm a válaszokat!
Abban gondolkodom, hogy mint mondtátok, 2 terrás winyó ki, és eladom mondjuk 60ért, aztán áttérek intel konfigra, de mivel most max 30at tudok hozzárakni, veszek egy pentium 1150-es procit, és majd később fejlesztem mondjuk i5-re.
Erről mi a véleményetek, illetve tudnátok-e kb. 80-90 körül egy ilyen konfigot összerakni?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!