HKC V-POWER 650W elegendő a Sapphire R9 280-nak és az FX 8320-nak?
Az R9 280 már benne van a gépben. Alaplapot is cserélnék viszont. (gigabyte ga-78lmt ezt néztem ki).
Kérlek ne azt írjátok, hogy a táp kuka és dobjam ki a fenébe. Meg is indokolom miért egy rövid sztorival... Nyáron vettem az R9 280-as videókártyám. Az előző gépem is HKC tápos volt, de gyenge, ezért tápot kellett cserélnem. Kértem tanácsot is és prohardveren, mivel hallottam a HKC-ről, hogy kuka. Ajánlottak FSP tápot, Chieftech-et, Cooler Master-t. Elmentem hát, megvettem a Chieftech-et, amit ajánlottak, és szar volt. El se indult a gép. Visszavittem kiderült, hogy hibás. Adtak egy másikat. Hazahoztam, az is szar volt. Bemérték, jhaj tényleg megint nem jó. Oké visszakértem az árát. Elmentem más helyre, vettem Cooler Master-t. Ment 2 napot és elszállt. Visszavittem... Visszaadták a pénzt. Megvettem a HKC-t, gondoltam eddig is az volt, jó lesz az. Azóta is működünk...
Ezzel csak azt szeretném jelezni, hogy kizárólag a márkája miatt NEM szeretnék tápegységet cserélni! Engem csak az érdekel, elbírja e az R9 280-as VGA-t mellette az FX8320-as processzorral. Köszönöm az értelmes és segítőkész válaszokat előre is!
Köszönöm, már vártam a sok "semmit nem kötnék rá" üzenetet. Igen nem csak márkát, típust is írtak és győri vagyok, az egyik táp a Bitbolt-ból származott (ami Győrben egy eléggé jó számítástechnikai szaküzlet). A tápomat bemérték, azokat is, amik rosszak voltak, innen tudtam, hogy rosszak, nem pedig hasamra csaptam nem indult a gép és jhaj, akkor oké nem jó... Ennyire ne nézzetek hülyének légyszíves. Egy HKC usp 5550 ment a gépembe 5 éven át és semmi baja nem lett, se a gépnek, se a processzornak, sem semminek. hozzáteszem eddig azon a 2 napos tápon kívül egy tápom se ment tönkre. Na jó az előtte lévő HKC-m tönkrement, mikor a házba belecsapott a villám egy nyári zivatarkor., de valahogy ezen nem igen tudtam fennakadni és meglepődni ;)
Olyan szépen leírtam, hogy pusztán a MÁRKÁJA MIATT NEM KÍVÁNOM A TÁPOT CSERÉLNI! Ezért köszönöm az értelmes kommenteket, akik megértették ezt, a semmit nem kötnék rá kommentekkel meg úgy vagyok, hogy köszönöm, hogy aggódnak, de majd én vállalom a felelősséget a tápom minőségéért. Továbbra is az érdekel, hogy elbírja e? Elindul e a gép? Futtathatok játékokat anélkül, hogy leállnánk, mert nem képes ellátni az eszközöket elegendő árammal. Nem az érdekel, hogy HKC-nek vagy Chieftech-nek hívják e...
Én arra a tápra egy madzagot nem kötnék rá, nemhogy egy ilyen gépet.. de te tudod.
Az meg külön érdekes, hogy így sorban szállnak el a tápok. Ott valami nincs rendben.
"75%-os hatásfok,elvileg elbírja. "
Tisztában vagy vele hogy mit jelent a hatásfok?
Perszehogynem.
Egyébként egy 20 és egy 21 Amperes +12V ága van legjobb tudomásom szerint.
Tehát egy 240W és egy 253W-os ág van,aminek nem ismerjük a közös maximumát.
Az R9 280 250W-os TDP osztályban van,a 8320 meg 100W-ba azthiszem.
Sok szerencsét,de ha majd nem csak a tápot kell cserélned,akkor tudd hogy miért lett.
Kérdező amit te írsz,ilyet a nők szoktak írni.
Attól mert iszonyú balszerencsés módon több minőségi tápból is rosszat kaptál (mondjuk nem csodálkoznék ha sarki pc boltba vetted,ahol 10 éve is ott állhat),attól még a vacak vacak marad,a minőségi pedig minőségi.
Azért mert pl az Elite Power alá odaírják 100-an hogy tökjól szolgál,meg nincs baj vele,az nem azt jelenti hogy jó az a táp,hanem azt hogy 100 ember nem ért hozzá.
Nem a márka miatt mondjuk hogy vegyél másikat,hanem a konkrét elektornika miatt.
Ugyanúgy nem írom hogy vegyél Chieftec-et vagy FSP-t,mert így magában egyik se mond semmit.
Chieftec alapból nem is gyárt táp elektronikát.
Chieftec CPS-500
Antec HCG-520W
Seasonic S12-520W
XFX TS/Pro 550W
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!