Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az oka hogy eddig +120...

Nickname1215 kérdése:

Mi az oka hogy eddig +120 FPS-sel játszottam, de most 10 FPS-re droppolgat?

Figyelt kérdés
KÉREM CSAK! HOZZÁ ÉRTŐK ÍRJANAK! Szóval eddig +100 FPS-sel játszottam, de egyszer csak kikapcsolt a gépem, és valami füstös szagot éreztem. Lehet hogy túlmelegedett, így elhúztam a faltól. Azóta 10 másodpercenként ledroppol pár másodpercre játék közben 120ról 10 FPS-re. Ez mitől van? Hogy lehet orvosolni?

2015. nov. 18. 16:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Mielőtt misztifikálnánk a dolgot, szedd le a gépházat és találd meg az égési nyomot, ha egyáltalán van. Ha kárt okozott valamelyik komponensben a gyenge táp (például alaplap vagy videokártya), akkor előfordulhat ilyen probléma is.
2015. nov. 18. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
takarítsd ki a géped pasztázd újra a procihűtőt ilyenek ha ez nem jön be nem tudom mert nekem ez volt a baj( FIGYELEM!!!! ha újrapasztázod akkor elvész a garancia és ha nem mered ezt megcsinálni csak takarítsd ki simán)
2015. nov. 18. 17:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Ilyen következtetéseket felesleges levonni, mielőtt nem diagnosztizáltuk a problémát.

Igen, lehet, hogy lekopott a paszta, túlmelegedés és megsült a processzor. Vagy a túlmelegedés miatt a tescos műanyag házra kicsit odakozmáltál. Az is lehet, hogy a rossz táp miatt elpattant egy kondenzátor az alaplapon vagy megégetted a videokártyát a csatlakozójánál. Az is lehet, hogy lassan a tescos ház mondja be a csődöt... vagy egyszerűen a szomszéd néni ott felejtette a kétszersültet, te pedig a netről minden szart összeszedtél, honnan tudjuk?

Írd le a teljes konfigurációdat, keresd meg az égési nyomot, mérj hőmérsékletet és pucold ki a gépet szoftveresen és fizikailag is, utána lehet lépni valamit.

2015. nov. 18. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:
a nem hozzáértők miért nem írhatnak? :(
2015. nov. 18. 17:53
 5/8 A kérdező kommentje:

Összeszedtem mindent, még ami kevésbé fontos is. Minden itt van:

CPU:AMD FX-6300 AM3+ max. 4,1GHz alap: 3.5Ghz BOX Black Edition 6 magos CPU

RAM:8 GB DDR3 / 1600Mhz

Alaplap: Asrock 960GM

HDD:3,5" 1TB SATA2,

Optikai meghajtó:Samsung DVD író,

VGA:Nvidia Geforce GTX750 TI 2GB DDR5

LAN (RJ45):Gigabit LAN,

Audio:5.1 csatornás

Gamer fekete ház 8 cm-es, kék LED-es ventillátorral, 500 W 12cm ATX csendes tápegységgel

Nem merem szétszedni itt a gépet, mert akkor elvész a garancia rá. (Igen voltam olyan hülye hogy előre összeszerelt gépet vettem)

2015. nov. 19. 07:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor felesleges bármit is kezdeni vele. Vidd vissza garanciáztatni az egészet.

Nem tudjuk meg:

-A ház típusát (csak azt, hogy "gamer")

-A táp típusát (csak a teljesítményét)

-A ram típusát (csak a méretét)

-A merevlemez típusát (csak a méretét)

-A vga gyártóját (csak a chipsetet)

-A dvd író típusát (csak a gyártót)

Szóval kb semmit nem tudtam meg, csak azt, hogy van egy átlagos alaplap egy átlagos processzorral és videokártyával. Ha tart még a garancia, akkor a pasztának még tartania kell. Az ilyen cégek mindenen szoktak spórolni, feltételezhetően a selejt táp teszi tönkre a gépet (mert garancia után már mindegy).

Vidd vissza a gépet és csinálják meg. Ha nem cserélik ki, akkor fordulj a fogyasztóvédelemhez és kérd vissza a gép árát, majd rakj össze magadnak egy normálisabbat.

2015. nov. 19. 09:05
 7/8 A kérdező kommentje:
OFF. A táp volt a hibás, garanciával cserélik.
2015. nov. 20. 17:21
 8/8 anonim ***** válasza:
48%
Teljesen nyilvánvaló volt.
2015. nov. 20. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!