Asus drw 2014s1 dvd író eddig tökéletesen minden hiba nélkül írt most pedig kezdtem volna a mai írásnak, és nem ír:
ugyanaz a márkájú dvd (maxell) mint tegnap ugyanolyan formátumot írok, ugyanolyan sebesség firmwaret frissítettem a legújabbra, más dvdt is próbáltam (tdk verbatim )
az sem megy és kiírja hogy:
power calibration error
illegal disc
could not perform end of Disc at once
mi ez a kalibrációs hiba, mit jelent?
és mit jelent az utolsó?
2010. márc. 8. 07:51
1/8 MaXXeGee válasza:
Tedd be egy másik gépbe, a dvd írót, ha van ilyen lehetőséged, és lássuk, ott mit produkál, a dvd íráshoz nem kevés kraft kell... öregedhet a tápod is. bár olyankor azért a régebbi írók el szokták kezdeni az írást, max lassabban és/vagy hibásan írnak. ez csak egy tipp, de ha a másikban is ezt csináljam akkor legalább szűkült a kör, hogy hol keressük a hibát.
2010. márc. 9. 01:30
2/8 anonim válasza:
csatoló kábelt cseréld ki! hátha
2010. márc. 9. 14:32
3/8 A kérdező kommentje:
köszi a kommenteket, cd-t sikerül írni vele viszont dvd-t nem na ez mitől van ?
2010. márc. 9. 19:15
4/8 anonim válasza:
lehet ratyi a nyersanyag?! én verbatimot használók évek óta hiba nélkül. ha Verbára írtál akkor passz lehet író csere lesz. ha igen pioneer-t ajánlok stabil megbízható mindent visz. plextor a legjobb de a legdrágább is. LG sok gond van, Samsung isten őrízz tőle, de a HDD-i RAM-jai és egyéb cuccai amúgy jók
2010. márc. 10. 09:19
5/8 MaXXeGee válasza:
Még mindig lehet a kevés táp az okozója, egy dvd íráshoz több kraft kell mint a cd-hez. Kipróbáltad másik gépben? Mennyi idős az író? Mert az öregedés első jele, hogy dvd-t nem írja meg. A cd-vel még elbír.
2010. márc. 10. 16:24
6/8 A kérdező kommentje:
még nincs 2 éves ezért csodálkozom rajta..
ja elvittem a céghez aki garanciába csinálja meg ..de hát megszűntek létezni :)
ilyenkor meg nincs más csak a kuka
2010. márc. 11. 18:04
7/8 anonim válasza:
Szia!
Nekem is ez a problémám: egyik napról a másikra a DVD író nem írta meg a lemezt, hibaüzenetet dobott ki, valami ilyesmit: I/O error és mintha memória hibát írt volna 00xF0ésatöbbihablaty
IMGBurn-t használok.
Próbáltam firmware frissítést, természetesen a gyártók szarnak a termékeikre, sehol nem találtam.
A DaemonTools-ban van egy opció: SPTD setup. Ezt telepítettem és ezután már írt a "kedves".
Gőzöm nincs mitől van, véreresre olvastam a szemem angol és magyar fórumokon, de az ott megadott válaszok egyike sem segített, csak amit fentebb leírtam.
Win7-et használok.
2011. nov. 17. 22:01
8/8 anonim válasza:
Szerelj bele egy másik optikai meghajtót, mert nem szabad a különböző típusú lemezekkel kifogásolnia
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!