Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért berreg a gép? Tönkremehet?

Miért berreg a gép? Tönkremehet?

Figyelt kérdés
Van egy öreg asztali Pc-nk. Apukám azt mondta hogy ő nem ért hozzá, és szerelőt meg nem hívunk, ezért szeretné ha én kitakarítanám és megnézném hogy miért nem érzékeli a netet és ragad be a cd meghajtó. Mindtam rendben, hazaértem és teljesen kitakarítottam sűritett levegővel, és ahova nem fértem be ott szétszedtem. A hálókártyának a csavarja ki volt lazulva és félig ki volt csúszva a slotból, stb... És most akartam bekapcsolni, megnézni hogy működik-e, erre elkezd berregni se kép, se hang, max 20 másodperce volt bekapcsokva és elkezdett berregni én meg megilyedtem és azonnal kikapcsoltam a bekapcs gombjával. Szétszedtem és a cpu fan ventillátor nem volt visszakötve, mindent átnéztemy most minden a helyén van. Most viszont félek bekapcsolni azt a roh@dt gépet. Szeribtetek ezért berregett? Most működni fog?
2015. máj. 19. 13:53
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Akkor szedd ki a videó kártyát és rakjad vissza normálisan
2015. máj. 19. 16:41
 22/40 anonim ***** válasza:

[link]

Közbe csak mondom hogy az alaplap jó másként nem kereste volna a ramokat ,ha a videó kárya kivétele és vissza rakása sem vezetne eredményre akkor RESET elünk egyet

2015. máj. 19. 16:46
 23/40 A kérdező kommentje:
Sűrített levegőt Pécsett, a METRO-ban vettem a számítástechnikai részlegen 990 FT-ért (3-at is vettem)Kiszedtem a videókártyát, tövig nyomtam a slotban, (Gondolom hogy a videókártya a VGA, de ha nem akkor valaki javítson ki ok?) És megigazgattam mindent, de semmi javulás! Egyébként az alaplapra az van ráírva hogy "Made In Taiwan 1997" RESET????? Ez alatt mit értesz? Bios resetelést?
2015. máj. 19. 17:12
 24/40 A kérdező kommentje:

Azóta berreg és nem indul, amióta kipucoltam :(

Ha valakinek van még valamilyen ötlete, vagy tippje, azt szívesen várom! Bármi ötlet,a gép kidobása nem jöhet szóba. És tudom hogy régi a gép, mert még nálam is idősebb, és ne akard megtudni mi van ráírva az EREDETI alaplapjára (Sajna az a régi alaplap már nem jó, mert vírusos lett, és erre az ABIT-ra lett lecserélve.) Nem értem. Egyszerűen nem értem hogy miért nem működik a gép.

Valószínű hogy hozzá sem kellett volna nyúlnom :(.

2015. máj. 19. 17:17
 25/40 anonim ***** válasza:

Akkor. ismét vedd ki a ramokat ( 1 vagy 2 db van bent azt nem mondtad! (azt hiszem)

Bekapcsolod a ramok nélkül a gépet SIPOL kikapcsolod a gépet ugy hogy hosszan nyomod a power gombot

vissza rakod csak az egyik ramot 1 slot ba , ha nem indul akkor a 2 slot ba és igy tovább mindaddig amíg el nem indul

Apropó a winyot a dvd t és a flppy kábelt is lehúztad az alaplapról?

Ha igen akkor mielőtt nekiállsz amit mondok húzd le ismét

2015. máj. 19. 17:26
 26/40 A kérdező kommentje:

Megtettem úgy hogy be voltak kötve, utánna úgy hogy le voltak húzva, mindegyik slotban minden variációt kipróbáltam mind a 2db rammal.

Ha nem volt benne ram sípolt egyet, ha volt benne akkor nem. De a gép nem indult. Megpróbáltam úgy is hogy volt benne ram, de vinyó nem és akkor is sípolt. Az alaplap sztem rendben van, a ramok is Sztem. A gép még mindig halkan berreg, de nem hajlandó sehog, sem elindulni.

2015. máj. 19. 17:33
 27/40 A kérdező kommentje:
Lekötöttem a vinyókt a floppy és cd olvasókat, ramokkal variáltam de nem jó a gép.
2015. máj. 19. 17:34
 28/40 anonim ***** válasza:

Amikor lekötötted a winyot akkor mind a 2 ram benne volt ?

és sípolt vagy csak az egyik ram volt benne?

2015. máj. 19. 17:48
 29/40 A kérdező kommentje:

Kivettem a vinyót ramok bent : síp

A.) ram bent síp

B.) ram bent síp

Vinyó bent van : a.) ram semmi

B.) ram semmi

Ramok nélkül síp

2015. máj. 19. 17:53
 30/40 anonim ***** válasza:
Fényképezd le nekem a gép belsejét hadd nézzek bele
2015. máj. 19. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!