Az AMD FX X8 8300 processzor jó?
Egyszer szeretnék egy erősebb gépet összerakni játékokhoz.
És a processzornál utánanéztem kicsit, az Intel jobb minőségű mint az AMD, viszont drágább is! És én AMD-t szeretnék mert olcsóbb. Aztmondták nekem hogy az AMD vacak és hogy inkább ne.. És azért szeretném itt megkérdezni hogy valaki tapasztalatból tudja-e hogy vegyek-e olyat vagy inkább ne?
#1, de, létezik: [link]
Nem olcsóbb, mint az Intel, mert minimum 20K az alaplap, 10K hűtő és még így is húzni kéne, hogy elérje egy i5 szintjét játékok alatt. Minőségre mind az AMD, mind az Intel tökéletes.
Játékra egy FX6300 jobban megéri általában, ha AMD-ben godolkodsz.
Legtöbb játék mem hasznáéja ki +2 magot , és FX6300 pont annyival olcsóbb, mint amennivel kevesebb mag van benne.
Ha egy i5 teljesítménye kell, akkor vegyél i5-öt, ha elég az FX, akkor FX-et. Direkt arra, hogy majd alapból játékra felhúzod az FX-et nem érdmes tervezni, mert úgy jobban megéri az i5. Eza alól kivételt képez, ah van már egy jó hűtőd, vagy pedig enyhébb tuningot(4- 4,3 Ghz + alulfszelés) tervezel, ami még gyári hűtővel is működik.
A tuning arra való, hogy ha valmire nem lennke elég a processzor, akkor kis befektetéssel tudsz rajta erősíteni
Egy 84w-os i5-höz pont annyira "jó" a gyári hűtő, mit egy FX-hez:
Lehűti, de csak magas fordulatszámon.
Egyébként a közeljövőben megint nem fog annyira számítani a processzor játékoknál a DX12 és a Vulkan miatt.
Bocsánat ha értetlen vagyok néha csak még fiatalabb korú vagyok (13) és csak az alapokat tudom. de most nézem a gépigény.hu-t és ott ugye az ajánlott gépigénynél van olyan hogy intel vagy amd és az ajánlott intel: 4 magos, az ajánlott amd: 8 magos
Ezt nem annyira értem akkor az intel ennyivel erősebb volna?
Mert én csak úgy szeretnék játszani hogy ne akadozzon és ezért számít nekem most ez annyira. De akkor személy szerint mit ajánlasz?
i5 4460 kb 50ezer, plusz hozzá az alaplap 15-20 között (1150 foglalatú).
És igen, ennyivel erősebb volna, azért van ott ajánlottként 8magos amd, mert bár nem használja ki rendesen a 8 magot a program (99%-ukra igaz), de a 8magos amd-k négy modulosak, darabonként 2 maggal. Ami azt jelenti, hogy modulonként van egy-egy erősebb mag, a társuk pedig mellékszámításokat végez, gyakorlatilag nem igazi 8 magosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!