Ez jó eredménynek számít (VGA tuning)?
Igazából nem tudom ezt hova kéne írni, de szeretnék egy olyanról véleményt kérni, hogy mennyire jó az, hogy én a Sapphire HD7970 OC Edition kártyámat ilyen mértékben tuningoltam feszültség emelés nélkül?:
-Alapon:
GPU - 950 MHz
VRAM - 1425 MHz (5700 MHz)
-Tuning után:
GPU - 1150 MHz
VRAM - 1700 MHz (6800 MHz)
Furmark minden egyes apró emelés után ment és teljesen jól bírta, bár a melegedés jeleni elég durván jelentkeztek alap órajeleken 60-65 fokos szokott lenni max terhelésen, tuning után 78 fok is volt.
A Furmarkot nem FS-ben nyomtam, hanem ablakos módban 1440x900-ba 4x élsimítással, közben GPU-Z meg az MSI meg minden egyéb figyelemmel kísérése, az FPS számok pedig elég szépen növekedtek:
Alapon ~80 FPS
+100 MHz tuningnál ~88 FPS
+200 MHz tuningnál ~96 FPS
VRAM tuningnál 6800 MHz-en már megvolt a 100 FPS.
Igazából vélemények érdekelnek, hogy ez mennyire jó érték, hogy ilyen arányú tuningnál ilyen hőmérséklet és ilyen FPS növekedés mennyire jó, mert a tuning témát nem nagyon értem még.
A válaszokat előre is köszönöm!
Teljesen korrekt,szépen bírja a tuningot a kártyád.
78 fok nem vészes terhelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!