Mi a kölönbség a WD-s HDD-k között?
Ugye van a zöld, amit sokan utálnak, van a kék, amit átlag felhasználásra istenítenek, és van a fekete, ami a csúcsok csúcsa, de találtam a napokban piros és lila színűt is, melyik milyen célra lett kitalálva, valamint mi a különbség a színezettek között?
A válaszokat előre is köszi!
A piros (RED), hálózati adattárolókba (NAS -okba) lett fejlesztve, gondolom azért mert jól bírják a folyamatos üzemet.
A lila pedig pl. biztonsági kamerarendszerekhez, illetve olyan felhasználásra, ami szintén megállás nélkül megy, és eközben folyamatosan ír és olvas a lemezre.
Tehát, ha én játékokat, és sok-sok-sok családi képet videót akarok eltárolni, akkor egy kék, vagy fekete kellene ugye?
Vagy ilyenre a zöld lett kitalálva, amire nekem kellene?
Nem. A Blue az általános felhasználásra (rendszer futtatása, adatok tárolása, játék), a Black meg kifejezetten nyúzásra, tehát rendszer és game (tárolni nem, mert ahhoz eléggé nagy teljesítményű).
Neked vagy a Green kell, vagy a Red. A Green-t sokan szidják az olcsóság és a technológia miatt (a folytonos fej állítás miatt hamar tönkremegy), ezért nyugodtan használhatsz Red-et.
Mondjuk én soha értettem mit színez állandóan a WD, mint valami dedós.
Egy normális típust kéne csinálnia, ami minden minden felhasználásra jó. ;)
Most ha idő előtt tönkremegy egy terméke, mindig lesz mire fogni.
P.O.C.: Ez a marketing és pénz. Nem mindenki tud megvenni pl egy 1TB-s WD Black-ot, ezért van olcsóbb 1TB-s WD Blue stb. (A színezés meg ugye egyes embereknek jobban bejön, mint a 600 név és alnév és ebben igazuk is van)
Processzoroknál és egyéb infós alkatrészeknél is így van.
Nem tudom, hogy tudod-e, de pl az i7-es processzor volt először és azt butították le i5-ösre, i3-asra stb. mert ugye nem mindenkinek van pénze drága processzora, de Windows 7-nél is így van, elkészítették az Ultimate-et, illetve az Enterprise-t és azt butították lefele.
Kérdező: Igazából a Samsung HDD-k 75%-a alapból egy kalap sz@r ha szabad így fogalmaznom. Nem is egy Samsung HDD-m volt és mindegyik hibás volt, legalább is garancia előtti, csak addig cserélni se tudtam, aztán meg már nem értem vele semmit. A Samsung is legyártott vagy 200 szériát és abból ha 2 volt jó összesen.
De azt nézd meg, hogy ugye a Green-nek más fejhibája van, mégpedig az, hogy ő leállítja az olvasófejet (félrehajtja ha így jobb) mikor nem használod (ezzel spórol) és ugye ez sokszor felesleges kopást és egyéb hibát jelent. Valamit már javítottak a fejpozicionálásban és az energiatakarékosságban, hogy annyira ne menjen a lemez kárára, de azért nem árt vele vigyázni, meg vannak olyan típusok belőle, amit még mindig illik kerülni a javítás ellenére is.
Mindenesetre hagyjuk a sok rizsát, a lényeg, hogy ha nem választanál Green-t, akkor inkább Red-et vásárolj, vagy ha nem vagy benne biztos, max Blue, de inkább maradj a Red-nél. Ha nem hibásat fogsz ki véletlen, akkor nem fogod megbánni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!