Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a kölönbség a WD-s HDD-k...

Mi a kölönbség a WD-s HDD-k között?

Figyelt kérdés

Ugye van a zöld, amit sokan utálnak, van a kék, amit átlag felhasználásra istenítenek, és van a fekete, ami a csúcsok csúcsa, de találtam a napokban piros és lila színűt is, melyik milyen célra lett kitalálva, valamint mi a különbség a színezettek között?

A válaszokat előre is köszi!

2015. jan. 29. 16:17
1 2
 1/13 anonim válasza:
a piros nasokba van szánva, energiatakarékos, de nem áll le kétpercenként kérés nélkül, a lila biztonsági kamerás és hasonló rendszerekbe van kitalálva (kevés adat, de az folyamatosan)
2015. jan. 29. 16:38
 2/13 P.O.C. ***** válasza:

A piros (RED), hálózati adattárolókba (NAS -okba) lett fejlesztve, gondolom azért mert jól bírják a folyamatos üzemet.

A lila pedig pl. biztonsági kamerarendszerekhez, illetve olyan felhasználásra, ami szintén megállás nélkül megy, és eközben folyamatosan ír és olvas a lemezre.

2015. jan. 29. 16:44
 3/13 anonim ***** válasza:
A vörös az NAS-okba illetve egyéb hálózati tárakba lett kitalálva, a lila pedig biztonsági szerverekbe, illetve egyéb megfigyelési készülékekbe(ugye folyamatos felvételre) 0-24-be.
2015. jan. 30. 18:25
 4/13 A kérdező kommentje:

Tehát, ha én játékokat, és sok-sok-sok családi képet videót akarok eltárolni, akkor egy kék, vagy fekete kellene ugye?

Vagy ilyenre a zöld lett kitalálva, amire nekem kellene?

2015. jan. 30. 18:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem. A Blue az általános felhasználásra (rendszer futtatása, adatok tárolása, játék), a Black meg kifejezetten nyúzásra, tehát rendszer és game (tárolni nem, mert ahhoz eléggé nagy teljesítményű).

Neked vagy a Green kell, vagy a Red. A Green-t sokan szidják az olcsóság és a technológia miatt (a folytonos fej állítás miatt hamar tönkremegy), ezért nyugodtan használhatsz Red-et.

2015. jan. 30. 20:12
 6/13 anonim ***** válasza:
Olcsóság alatt a Green-nél csak az olcsó előállítást és a gyenge minőséget kell érteni, bár ahhoz képest ára mégis van.
2015. jan. 30. 20:12
 7/13 P.O.C. ***** válasza:

Mondjuk én soha értettem mit színez állandóan a WD, mint valami dedós.

Egy normális típust kéne csinálnia, ami minden minden felhasználásra jó. ;)

Most ha idő előtt tönkremegy egy terméke, mindig lesz mire fogni.

2015. jan. 30. 20:19
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát, a zöldet szívem szerint nem vennék, mert ha olyan lenne, mint anno a samsung HDD-nk, akkor agyrákot fogok kapni, 1 év alatt 6x, ismétlem 6x volt garanciáztatva, mert mindig elromlott benne vagy a fej, vagy nagyon sok hibás szertok lett rajta, szóval kuka volt.
2015. jan. 30. 21:26
 9/13 anonim ***** válasza:

P.O.C.: Ez a marketing és pénz. Nem mindenki tud megvenni pl egy 1TB-s WD Black-ot, ezért van olcsóbb 1TB-s WD Blue stb. (A színezés meg ugye egyes embereknek jobban bejön, mint a 600 név és alnév és ebben igazuk is van)

Processzoroknál és egyéb infós alkatrészeknél is így van.

Nem tudom, hogy tudod-e, de pl az i7-es processzor volt először és azt butították le i5-ösre, i3-asra stb. mert ugye nem mindenkinek van pénze drága processzora, de Windows 7-nél is így van, elkészítették az Ultimate-et, illetve az Enterprise-t és azt butították lefele.

Kérdező: Igazából a Samsung HDD-k 75%-a alapból egy kalap sz@r ha szabad így fogalmaznom. Nem is egy Samsung HDD-m volt és mindegyik hibás volt, legalább is garancia előtti, csak addig cserélni se tudtam, aztán meg már nem értem vele semmit. A Samsung is legyártott vagy 200 szériát és abból ha 2 volt jó összesen.

De azt nézd meg, hogy ugye a Green-nek más fejhibája van, mégpedig az, hogy ő leállítja az olvasófejet (félrehajtja ha így jobb) mikor nem használod (ezzel spórol) és ugye ez sokszor felesleges kopást és egyéb hibát jelent. Valamit már javítottak a fejpozicionálásban és az energiatakarékosságban, hogy annyira ne menjen a lemez kárára, de azért nem árt vele vigyázni, meg vannak olyan típusok belőle, amit még mindig illik kerülni a javítás ellenére is.

[link]

Mindenesetre hagyjuk a sok rizsát, a lényeg, hogy ha nem választanál Green-t, akkor inkább Red-et vásárolj, vagy ha nem vagy benne biztos, max Blue, de inkább maradj a Red-nél. Ha nem hibásat fogsz ki véletlen, akkor nem fogod megbánni :)

2015. jan. 30. 22:11
 10/13 A kérdező kommentje:
Igazából ezzel a leállással probléma nem lesz, mert már van egy SSD-m, a HDD-t meg még nem döntöttem el, de olyan 1-2TB körül akarok mert akkor végre nem kellene spórolnom a sok dologgal, hogy "jajj most akkor ez kell, de akkor azt meg le kell törölni mert foglalja a helyet", mert most az SSD mellett egy 200GB-os HDD van, ami azért nem sok tárhelyet biztosít, mert van rajta 5 játék, és kifújt a dolog.
2015. jan. 31. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!