Hol lehet letolteni a Direct3D-t?
Ha régebben elindultak a játékok és csak most nem, akkor fel kell telepítened a videokártya drivert.
Valószínű ez hiányzik, vagy nem megfelelő verzió van felrakva.
Jaj bocs, azt elfelejtettem hozzáírni hogy a megfelelő DirectX is legyen feltelepítve most a 11-es verzió a legújabb tehát lehetséges hogy ez hiányzik neked, sőt úgy érzem inkább ez lehet a baj.
Bár szerintem ezt a verzió még nem túl sok játéknak kell, de directx9-es azért legyen fent legalább.
Indítsd el: Start menü/Futtatás
Ide beírod hogy: dxdiag
OK
A megjelenő ablakban a "Képernyő" fülön keresd meg a Direct3D feliratot, és nézd meg hogy nincs-e letiltva, ha le van tiltva akkor engedélyezd.
Ha nincs letiltva akkor próbáld lefuttatni a Direct3D tesztet, ha hibaüzenetet ír ki, akkor másold be ide, hátha többet tudok mondani.
Egyébként ATI kártyád van?
Néhány régebbi (4-5 éves) ATI kártyánál előfordul hogy nem működik megfelelően a legújabb driverrel.
Ilyenkor keresned kell egy régebbi verziójú drivert és azzal megpróbálni. Egyelőre más nem jut az eszembe.
igen,ATI kartyam van. ATI mobility radeon HD 4500 series.
es ezt irja ki: Direct3D functionality not available. You should verify that the driver is a final version from the hardware manufacturer.
Akkor ha van a Notebook-odhoz telepítő lemezek amin rajta van a videókártya driver is, azt telepítsd fel.
Ellenkező esetben fel kell keresned a Notebook-odat gyártó honlapját és onnan kikeresni a te géped típusához tartozó drivert.
Egyébként az AMD-ATI honlapján csak Windows7-hez van fent driver, de a notebook gyártói honlapon talán van vista-hoz vagy xp-hez is.
Más tényleg nem jut eszembe, működnie kell.
Remélem működni fog a link, kicsit hosszú:
Itt rámész sorban: Notebook->Aspire->Aspire5536G
Alatta válaszd ki hogy melyik operációs rendszerre kell a driver winxp,winvista vagy win7.
Ez alatt pedig ott lesz egy táblázat amiben vannak a driverek. Videókártyához a VGA ATI driver kell.
Ha a megfelelőt feltelepíted, és még mindig nem működik, akkor a továbbiakhoz ez a gyakorikérdéses oldal nem lesz elég. De én mindent megtettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!