Miért nem indul néha a gép?
Intel Core i5 3330
Asus P8B75-V
Kingston HyperX Predator 8Gb 1600Mhz ram
Asus GTX 560 vga
Segate Barracuda 1Tb HDD
Chieftec CTG-600W
Na az a helyzet, hogy kb. 25 indításból egyszer csinálja azt, hogy elindul, majd windows 7-nél itt: [link]
még a logó előtt lefagy a gép, vagy magától újraindul. Nagyon idegesít, hogy egy zsír új gép, vagy decemberben lett összerakva a cpu + alaplap + ram és a vga, táp pedig 2,5 éves. Nem tudom mi lehet a baj, hdd 100/100, nincs bad sector. Minden alkatrész minőségi és mégis ilyet csinál a gép. Közben amikor elindul a gép, akkor nagyon jó, mert rendesen viszi a játékokat stb...
"Nagyon idegesít, hogy egy zsír új gép, vagy decemberben lett összerakva a cpu + alaplap + ram és a vga, táp pedig 2,5 éves."
Bocsánat, ez értelmetlen.
Szóval decemberben vettem a procit, alaplapot, ramot és a vga, táp pedig 2,5 éves
Ha kékhalál miatt indul újra, igen. Ha nem jut el addig, akkor ajánlatos memóriatesztet lefuttatni, meg Orthost (az CPU-t is teszteli, de memóriára is jó). Fontos, hogy a tesztet sokáig (1-2 óráig) futtasd, Memtest86-ot meg még tovább!
Kikapcsolni így tudod (Vista/7 alatt is itt van):
CD-re is kiírhatod.
Ha Pass-t ír, akkor sikeresen lefut a teszt, Errors ugye a hibák számát jelenti. Többször kell lefuttatni, már egy error is rossz RAM modult jelent.
Egy futás nekem olyan 45 percig tart, 4GB 800 MHz-es DDR2-es RAM esetén, fogalmam nincs, tiéddel mennyi lehet (nem linárisan skálázódik a sebesség a memória órajelével). Szerintem hagyd, hogy menjen az éjszaka, ha nem hangos a gép, akkor olyan 5x már lefuthat, az már talán elég.
Ha egy is piros, akkor már rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!