Meddig lehet bekapcsolva hagyni a gépet? Hány óráig?
Számítógép meg alkatrész függő. Meg hogyan érted? Hány órát bírná folyamatos bekapcsolással a megvásárlástól a tönkremenetelig?
Ha úgy érted, nekem naponta 5-12 órát megy, és 5 éve megvan, azóta csak egyszer romlott el a monitor. Szóval sokáig bírnia kell, évekig.
Ezekkel az alkatrészekkel addig mehet ameddig csak akarok?
Alaplap: Asus M5A97 EVO R2.0
Processzor: AMD FX8120
Ram: Kingmax 8GB kit
Tápegység: Chieftec : CTG500
VGA: Sapphire HD7870
"De ettől nem fog hamarabb elromlani?"
Minden alkatrésznek van egy elméleti tartóssága, ami általában a kondenzátoroknál a legrövidebb. Neves gyártók jó minőségű és tartós alkatrészeket használnak, amik biztosan bírják a működést. A kondenzátorok általában tápegységeknél illetve a tápszabályozásban (alaplapon pl a proci tápkörében) vannak. Alaplapon egyre gyakoribb az ún. Supercap, aminek ~50000 óra az élettartama, az is magas hőmérsékleten (alacsonyabb hőmérsékleten a többszöröse lehet - ezért is fontos a megfelelő hűtés). Tápegységekben még mindig többnyire elkókat használnak, ezekből elég nagy a szórás, 1000-20000 óra élettartammal, ráadásul 85-105-125°C-on megadva. Szintén minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál jobb a helyzet. Tehát pl egy 105°C-os, 10000 órás elkó 50-60°C-on akár 40-50000 órát is biztosan bír. Számold hozzá, hogy 1 év kb 8700 óra. Tehát 5-6 évet akár folyamatosan is bírhat. Előbb cseréled le (általában).
Ha már az előző válaszoló írta ezt a tápos dolgot, igaza van ,egyet értek vele.Csak az is számít milyen a pc ház.
Nekem korábban felső tápos házam volt, a régebbi 6000x2(125w9) proci szétfűtötte a komoly 15 ezres Chieftech tápomat.Igaz a táp kb. 3-5? éves volt(már nem emlékszem pontosan).
Szóval vegyél alsó tápos házat, ez a jó meg éri kicsit többet kiadni érte, mint hogy drágábban cserélgesd az alkatrészeket(és fontos a jó szellőzés). Most már nekem is ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!