Elegem van az FX-4100ból. Most már tényleg nem tudom mit csináljak ezzel a hatalmas problémával:@?!
Egyszer már tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban, de nem sikerült megoldani.
Azzal kezdődött minden, hogy bármivel játszom, az elején minden faszán megy, órajel 3.6GHz. Aztán 5-10p játék után leesik 1400MHz-re és elkezd szaggatni a játék, utána egész végig úgy marad, amíg ki nem kapcsolom a gépet. Nem melegszik túl, 55fok körül járt maximum 3.6GHz-en, miután lement 1400ra, olyan 40 fok. Cool n Quiet módra gyanakodtam, kikapcsoltam, semmi, nem lett jó. Utána a Turbo Core-t is kikapcsoltam, Windows7ben az energia takarékosságot is kikapcsoltam, de semmi. Mindig ugyanaz történik. Így elég idegesítő a játék, mivel kiadtam egy csomó pénzt, hogy GTA IV-t,(patchelve!!), Crysis2-t vagy Fifa12-t is low vagy közepes beállításon játsszam.
MSI 760GM-P23 FX
AMD FX-4100
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
MSI HD6850 1GB GDDR5
Samsung HD160JJ 8MB 7200RPM SATA
FSP FSP400-60APN
Nem tudom hogy hibás-e. Ha tudnám akkor nem tenném fel a kérdést.
Garancia van rá.
Prime95 vagy IntelBurnTest-et indítsd el rajta azok jobbna meghajtják mint a játékok.
Közben nézd a kupak és cpu maghőmérsékletet, hogy mennyi.
Pl aida64-el.
Egyébként Cool'n'quiet terhelés esetén sose kapcsol be.
Turbo Core meg csak megnöveli a CPU órajelét ha szükség van nagyobb órajelre, az megint nem lehet.
Vagy vmi BIOSban el van állítva vagy a gyári értékek rosszak.
Vagy a cpu tényleg hibás. Ezért lenne jó letesztelni, hogy prime95 alatt mit produkál, hogy pár órás teszt alatt leállítja-e a számolást valamelyik magon, mert hibázott.
De talán még megnézheted a feszültség belállítást is biosban hogy ha manualra teszed akkor melyik értéken áll, tehát auto beállításban mennyi a cpu fesz.
FX-4100 alapfeszültsége 1.4125 V
Nézesd meg egy szakemberrel...
Valószínűleg hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!