Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet két külön álló...

Hogy lehet két külön álló PC-t úgy összekötni, hogy a teljesítményük összeadódjon?

Figyelt kérdés

Egy különös szerencse folytán birtokomba jutott egy konfigurációra szinte teljesen megegyező számítógép az enyémmel. Arra gondoltam, hogy kicsit buherálnék, csak egyből akadályba futottam mert ilyen cikk ritka a neten főleg magyarul. Segítene ebben valaki? Vagy egyáltalán érdemes? Csak azért kérdezem, mert iszonyatos melóim lennének filmes utómunkálatoknál, és maya3D illetve After Effect CS6-ot használunk odabent a munkahelyen az 12-16 magos "almás" gépeinken. Az én gépem viszont:

-AMD Phenom X4 Quad 970 3.5 Ghz

-Asus M4A88T-V EVO USB3

-Kingston KHX2000C8D3T1K3/6GX x 2 RAM

-Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 PCIe

-2TB Seagate Constellation + 1T Samsung

-128GB Kingston SSD SATA2 Rendszertároló

-Chieftec 750W(CFT-750-14CS Super)tápegység

A másik gép amit kaptam:

-AMD Phenom X4 Quad 970 3.5 Ghz

-Asus M4A88T-V EVO USB3

-3x2GB Kingston 1333Mhz CL9 RAM

-2x 250GB Samsunk 7200rmp HDD

-videókártya integrált.

Tehát van valamilyen mód arra hogy alaplap szinten összekötni a gépet úgy hogy a CPU, RAM sebességek vagy mennyiségek összeadódjanak? a 2 gép alaplapja illetve CPU-ja ugyan olyan. Ezért kérdem!

2012. máj. 21. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
sehogy nem lehet olyat hogy a teljesítmény 1 legyen... szerver alaplappal lehetne a 2 gép cuccait egybe rakni de nem tudom hogy létezik-e AM3mas szerver lap
2012. máj. 21. 22:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen van, néztem már csak AM3 1300-as Opteron
2012. máj. 22. 00:31
 3/5 ciccmók kapitány válasza:
nyilvan te jobban ertesz hozza, de a te geped boven eleg az after effectshez nem?
2012. máj. 22. 00:58
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát.. hogy is mondjam. Elég bonyolult és komplex dolgoknál, főleg mikor alakítható 3D objektumok beeffektelése után egy animált mozgást kéne renderelni 1080p-ben csak 10mp-et, akkor elbabrál a gép vele 3-4 órát, az "Almás" gép meg megcsinálja 15perc alatt ugyan azt. Arról nem is beszélve, hogy csak gyakorlás meg magán célra készítem az itthon a videókat, bent meg normál munkánál a szabadon hagyott szerkeszthető, még nem renderelt 2-5-15-45 másodperces részleteket egymás mögé illesztjük hogy a minőség egységes legyen mert igazság szerint így kéne készíteni az összeset, na ezeket az almás gép már 5-6 óra alatt csinálja meg, egyszer kíváncsi voltam hogy az enyém mennyi idő alatt képes rá, és hát inkább leállítottam, mert ki írta hogy 26óra.

A szerkesztés alatt meg éppen csak nem akad, de egy bonyolultbb formációnál ami csak 10-15mp-es, már nem képes betölteni a videót az összes effektel szerkesztőfelületi lejátszásra, pedig a gépben 12GB 2000Mhz-es ramok vannak! Szóval ha szőröző akarok lenni, akkor igen, az én gépem kevés a filmes utómunkákhoz. Itthon házi videókat, meg zenekari klipeket, amikbe nem kell annyi effekt, viszont nagyon durván viszi. De annyira meg nem fizet jól a hely hogy 4milláért vegyek egy MAC Pro-t teljes felszereltséggel, abból is a legbrutálisabbat. Nem is beszélve arról hogy a benti Mac-ekben nincs is merevlemez, hanem 128GB SSD-k vannak összekötve egy ruhásszekrény nagyságú dobozban, amire 2 MAC van rákötve csak, és egy gépnek 30Terra a max tárhelye. Tehát egy szekrény 60Terra SSD. Iszonyat pénz. Ezért kérdeztem, hogy meg lehetne ezt oldani valamivel. De akkor egy konkrét szervergépet kell összepakolni. Az is olcsóbb mint egy MAC Pro. Na mindegy akkor

Köszönöm a válaszokat! Kellemes hetet kívánok!

2012. máj. 23. 11:36
 5/5 Tomcsi86 válasza:

Üdv Mindenki!

A különböző Linux kernelek és a GNU alkalmazások már évekkel ezelőtt is lehetővé tették azt, hogy clusterbe tegyünk gépeket, így egy bikaerős logikai PC-t létrehozva... Erről vannak információk, csak a Google keresőt kell használni. Ha készen van a cluster, akkor már csak egy KVM vagy XEN kell, hogy a Logikai brutálgépen csináljunk egy virtuális bivalyt, amire már tehetünk Winfo$t is... Fontos, hogy a CPU és RAM megy a közösbe, de a HDD tárhelyek nem, valamint minden tagot egyesével kell konfigurálni!

Ugyanígy működik/működött a SETI@Home program, csak ők a Win-es gépeket szedték össze a netről, így hatalmas erőforrást kapartak össze!

2014. júl. 19. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!