Vga vagy processzor limit? Ezen filózok már egy ideje, és nem jutok dűlőre, FX-4100+HD6770Vapor-X 1gb GDDR5 proci és kártya.
Ezt így nehéz megmondani, hiszen egy játékon belül is lehetnek CPU vagy VGA igényesebb részek, de maguk a játékok sem egyformák és függ a dolog a beállításoktól is.
CPU limit akkor van, ha a vga több fps-t képes produkálni, mint amennyit a CPU elő tud készíteni. Ilyet mesterségesen úgy lehet generálni, hogy a felbontást és a grafikai beállításokat alacsonyra vesszük (ilyenkor a GPU-nak nincs nehéz dolga és sok képkockát képes kiszámolni).
VGA limit nyilván akkor van, ha a GPU van nagyon leterhelve és csak kevés fps-t tud produkálni holott a CPU többet is tudna. A procit nem befolyásolja a grafikai beállítás vagy a felbontás, de a vga képességeit igen. Magasabb felbontáson, magas grafikai beállításokkal meg szűrőkkel megspékelve általában vga limitről beszélhetünk.
A kérdésben szereplő párosítással nincs gond, felesleges ezen a kérdésen agyalnod. :)
Minden választ köszönök, tudatosan választottam ezeket az alkatrészeket, elégedett vagyok velük, csak a sok gyakori kérdések olvasás közben fogalmazódott meg ez alimites kérdés, kíváncsi lettem. De most már világos a dolog :)
(Utolsó köszönöm a kimerítő válaszodat, sok mindent megtudtam belőle :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!