Az asztalon szinte az összes file LNK file-vá változott. és nem lehet megnyitni! A tálcán is! MIT TEGYEK?
Nekem is sikerült elállítanom Win7-ben az lnk file-ok társítását, ezért az asztalon lévő link file-ok nem jelennek meg és nem indíthatóak el.
Semmilyen javítónak ígért programot NE tölts le és NE indíts el a netről!
Ezt így tehetted meg magad:
1. start menü/futtatás: regedit
2. Ctrl+F keresendő: FileExts (csak a kulcs legyen bepipálva)
vagy HKEY_USERS\...\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts
3. FileExts-et nyisd meg (dupla klikk) ezen belül pedig a .lnk-t.
4. ez alatt csak az OpenWithProgids maradhat, minden mást (társítások) törölni kell. (jobb egérgomb)
5. OpenWithProgids-re lépve jobboldalon ezek a nevek legyenek:
- (Alapértelmezett), REG_SZ, (nem beállított érték)
- lnkfile, REG_NONE, (nulla hosszúságú bináris érték)
Minden más sor törlendő (jobb egér gomb)
6. Regedit bezárása. Majd újra kell indítani a gépet.
Remélem sokaknak segítettem. Zet(Hun)
Az előző vagyok.... rájöttem hogy vak vagyok.. :D
A Másik problémám az,hogy minden mást kitöröltem úgy, ahogyan le van írva, bezártam. Újraindítás után semmi változás.... Szóval? mi a megoldás ami valószínűleg az orrom előtt van?
Akinek mégsem sikerült, a kérdések alapján az alábbi kiegészítést tenném:
A 2. pont és utáni problémák oka általában az, hogy nem sikerül a C:\Windows\Regedit.exe programot elindítanotok az 1. pontban,
illetve ha a Run/Futtatás menü is beteg, akkor ezt meg kell keresni a MyComputer/Sajátgépben és elindítani. Ezután már jöhet a 2. pont.
Annak nagyon örülök, hogy már többeknek is sikerült így - ezt az utólag már nem is olyan bonyolult - problémát maguknak megoldaniuk! :)
Üdv: Zet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!