Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az a core unlock? és hogy...

Mi az a core unlock? és hogy tudnám megcsinálni?

Figyelt kérdés

AMD Athlon II X3 445 C3

van youtuben róla 1 videó hogy sikerült neki a 4. magot unlockolni + l3 cache :O

én ezt hogy tudom megcsinálni ?

és ha nem sikerül az unlock akkor mi történik ?

2011. jan. 17. 16:54
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Azért ne higgy el mindent amit a neten látsz...

Ha egy prociban három mag van, és X memória, akkor nincs rá technika, hogy legyen benne még egy meg még plusszban memória is... Ügye nem gondolod komolyan? :)

2011. jan. 17. 16:59
 2/10 A kérdező kommentje:

ezen én is sokat gondolkoztam már 1 hete láttam a videot és azért irtam ezt ide gondolom kapok rá valami választ is

:P

2011. jan. 17. 17:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Lehetséges! Itt a prohardver ehhez kapcsolódó témája:

[link]

2011. jan. 17. 17:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Alaplapfüggő, van amelyikkel nem lehet, BIOS függő. Ha nem sikerül az unlock akkor instabil lesz a rendszer, vagy el sem indul. Nem mindegyik processzort lehet unlockolni, általában azoknál működik, amelyek deneb alapúak, és csak le lett bennük tiltva a +1 mag és az l3 cache (athlon x3 esetében).

Nekem is unlockolt procim van.. Phenom II x2 555 -> x4

Asrock 870 extreme3 lapban.

2011. jan. 17. 17:34
 5/10 anonim ***** válasza:
De igen, lehetséges, és ha van egy kis szerencséd te is meg tudod csinálni. Az AMD úgy csinálja az x3 procikat hogy a négymagos processzokorban letiltja a magokat. Az aktiváláshoz(amennyiben a letiltott mag nem hibás, mert van ilyen is) amd SB710 vagy SB750 déli hidas alaplapra van szükség.
2011. jan. 17. 17:35
 6/10 anonim ***** válasza:
De szerintetek miért van 3 magos processzor, amiben ott a negyedik letiltva? Mert logikus, hogy azt elrontották, és letiltották, és így adták el, ha feloldjuk, akkor eléggé instabil lehet a rendszer...(Szerintem.)
2011. jan. 17. 19:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, de mivel nem keletkezik elég hibás 4 magos, ezért teljesen működőképes processzorok magjait is le kell tiltani, hogy legyen mit eladni. Ha szerencséd van, pont egy olyat fogsz ki.
2011. jan. 17. 20:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Na, igaz... Ha szerencséd van. :)
2011. jan. 17. 20:57
 9/10 A kérdező kommentje:

szóval akkor hagyjam békén ?

nem éri meg ?

rosszabb lehet a proci ?

Gigabyte MA770T UD3 ezzel az alaplappal ?

2011. jan. 17. 22:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát megpróbálhatod. Azzal az alaplappal lehet unlockolni, ha meg nem megy akkor visszaállítod, baja nem lesz.
2011. jan. 23. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!