Mi baja lehet a gépnek? SOS
Ezt írja ki bekapcsoláskor:"No drive attached to FastTrak controller,The BIOS is not installed"
XP telepités közben kikapcsol folyton.Hol keressem a hibát?
Ez egy jelzés a BIOS felől.Azt jelenti,hogy nem találja az IDE RAID kötetet,pedig engedélyezve van a BIOS-ban.Akkor fordul elő,ha SATA vinyókat használsz és nem IDE vinyókat.
Két dolgot tehetsz:
1. vagy figyelmen kívűl hagyod,nem lesz semmi gond
2. a BIOS-ban kikapcsolod a RAID vezérlőt---Onboard Promise Controller---ezt kell Disabled állásba tenni
Köszi a választ.IDE vinyót használok nincs SATA-s csatlakozo
MSI 845 pe max3 alaplap.Nem tudok telepiteni semmit a vinyora kikapcsol telepités közben CD-röl meg megy az XP.Mi lehet a baj.
Lépj be a BIOS-ba és nézd meg ezeket,illetve csináld meg:
BIOS:
- AHCI kikapcs, telepit, bekapcs vagy:
- SATA native mód kikapcs, telepít, bekapcs
Ha így sem megy,akkor először nézd meg felváltva a memóriákat.Ha még mindig rossz,akkor ha van egy másik vinyó azzal is.
Mindezek előtt azért én csinálnék a BIOS-ban egy Load Default-ot.
És ezeket a BIOS-ban hol találom meg?
alaplapom: MSI845pe max3
Az alaplapon van 3 db IDE csatlakozó és 2 db SATA1 csatlakozó.Én legalábbis csak ilyen lapot találtam a neten.
A vinyód remélem az IDE1-be van bedugva,ami középen az elem fölött a lap szélén van és elvileg kék színű.Van egy lent is alul és elvileg sárga színű.Na ebbe nem kell dugni,mert ez a RAID kötetnek van fenntartva.
A BIOS:
Integrated Peripherals
--On-Chip IDE : Both
--Load Serial ATA IDE BIOS : Enabled
Na akkor ezeket nézd meg,kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!