ATI vagy nVIDIA?
És tapasztalatokat kérnék melyiknek mi a gyengéje
(nem vagyok otthon ezekben a dolgokban)
ATI/AMD feltörekvőben van, egyre jobb cuccokat csinálnak, ők vannak az élen a legújabb technológiákban is általában. Olcsó és gyors kártyákat készítenek. Hátránya, hogy néha egyes alaplapokkal nem viselkednek jól, de általában bios frissítéssel ez is megoldható. Több monitoros illetve cross fire rendszerekben a driver stabilitásával is lehetnek bajok, de csak ritkán.
Az nvidia szenved, a Fermi hatalmas késéssel érkezett, a teljesítménye messze elmarad a várttól, a fogyasztása hatalmas, hangos, melegedik. Emellett az ára majdnem duplája annak, amit érdemes kiadni rá. A drivereik mindig arról voltak híresek, hogy stabilak és jók, lassan ez is kezd a visszájára fordulni, egyre több rosszat hallani róluk.
Régebben a játékokat inkább nvidiára optimalizálták, manapság ez is megváltozott, pont a fent leírtak miatt. Az utóbbi 1-2 évben az AMD-nek áll a zászló.
Kezeld fenntartással, amit leírtam, mert sok éve ATI/AMD fan vagyok. :)
1 gigás gts 450 olcsóbb és gyorsabb valamennyivel mint a 5770.. Na akkor kinek kell a nevet fizetni?:D Kérlek szegénynek ne irkáljatok ilyen baromságokat. Egyrészt márkafüggő melyik mennyibe kerül, fogyasztást aláírom hogy az nvidia valmivel többet eszik na és? Melegedés meg attól függ hogy milyen hűtést pakolnak rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!