Milyen grafikus kártyát vegyek max.20-25000-ig?
A fajtája mindegy, csak hogy mennyenek a játékok magasabb grafikán is.
Gépem: AMD Athlon64 X2 Dual Core Processor 6000+, 2Gb RAM, ATI HD3200-as graf. kártya 256Mb
A Graf. kártya az alaplapon van rajta.
Érdemes lecserélni vagy várjak? A válaszokat előre is kössz...
helló!
Én egy Radeon HD4670 ajánlanék neked, ebben az árfekvésben amit megadtál. Ár/teljesítmény arányban szerintem ez a legjobb (nekem is ez van). A konfigodhoz pont passzol. Ha pedig ezt választod akkor vmi jobb márkát pl: Asus, Sapphire. GeForce 9500-től sztem sokkal jobb, és nem is fogyaszt annyit.
én néztem azokat amelyeket ajánlottatok, jók azok is csak nincs bennük HDMI.
És ahhez mit szóltok? GAINWARD Radeon HD4650, 1024MB, DDR2, VGA+DVI, HDMI, PCIE
vagy ATI Sapphire HD4650 512MB DDR2 DVI HDMI vagy ATI Radeon HD3850, 1G GDDR2, PCI-E, Dual DVI-I / TVo
Vagy én már nemtom!
Az utolsó válaszoló vagyok.
Szerintem HD 3850-et ne vegyél már, az már nem mai gyerek, gyenge az órajele és a procidhoz is kevéske már, főleg az 1Gb-os. A másik kettő közül, a Sapphire kártyája érné meg jobban. 512 megás, és az bőven elég az 1 gigásra nincs szükséged. Még azt is figyelem be kell venni hogy teljesítményben észre se veszed a fél gigát, és a Sapphire vasa alapból is erősebb. A Sapphire-nak csak egy hátránya van -ennél a kártyánál, amit én is tapasztaltam- hogy mikor terhelve van elég hangosan keveri a levegőt a ventije, de cserébe nem melegszik.
Amiket figyelni kellene kártya vételekor (hozzátenném: hogy ezek a saját véleményeim, és én ezeket szoktam nézni), az a grafikus mag órajele, a memória órajele, a memória sávszélessége(ezek az értékek minél nagyobbak értelem szerűen annál jobb is) , és a GPU tipusa (pl:55nm, 60nm stb, itt a minél kisebb a jobb).
A DDR3-as memória ma már alap a kártyáknál de nem szükséges, és ahogy fentebb írtam, a méretéből is elég az 512-es. A memóriavezérlő (amit kérdeztél még), pedig lehet már 256 bites de a 128 se szégyen még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!