Használt windows vásárlás erről az oldalról meg úgy általában biztonságos?
Csábító az ára de...
Azt tudod, hogy ha felteszed ezt egy gépre, és későbbiekben másik gépet veszel akkor ezt arra már nem tudod érvényesíteni?
„Az OEM Windows licenckulcsa minden esetben ahhoz a géphez kötődik, amelyre azt elsőként telepítették. Vagyis, ha valaki vásárolt egy OEM Windowst és később szeretne alaplapot cserélni gépében, akkor bizony utoléri majd a kellemetlen meglepetés, hogy ezzel elbukta a drágán megvásárolt operációs rendszerét."
Az email-es kulcsküldés érdekes, mivel úgy tudom hivatalosan COA matrica is kell a számla mellé.
Hardveraprón is árulnak számlával, matricával 7-8ezerért (plusz 1ezres posta). Ismerős vett párat az irodai gépeire és gond nélkül beaktiválódtak Win7-re és Win10-re is.
Közben megtaláltam:
(Nem a reklámot akarom csinálni.)
Most megnéztem: 927 pozitív visszajelzés (és 1 negatív). [link]
Nekem ennyi elég, ismerős is vett pár kulcsot (számlával, matricával) gond nélkül ment egyből a Win10 telepítés-aktiválás, és ha nem lenne minden gépen, akkor vennék. Meg ha nem járna le egy hónapon belül az ingyenes 10-es aktiválási lehetőség, akkor párat tartalékba is beszereznék, mert évente 1-2 az ismeretségi körben is kell. (plusz így választási lehetőség is van 7 és 10 között, míg 10-es kulccsal visszafelé nem lehet aktiválni)
Persze az OEM hivatalosan egy gépet jelent, de alaplapcserénél az internetes aktiválás helyett az ingyenes telefonos lehetőség már működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!