Razer Kraken vagy Razer Electra?
Mindkettőre jókat mondanak? Kik? A tizenéves Youtube-osok?
Mindkettő agyonhype-olt hulladék.
Elfogult vagyok a Razerrel, mert hatalmasat zuhant a termékeik minősége az utóbbi 3 évben (az 5 éves Deathadder egerem kifogástalan). Az összes igényes alkatrészt lecserélték noname kínaiakra, az egerekben és billentyűzetekben Omron és Cherry MX kapcsolók helyett Huano és Kailh szemetek vannak, a törésmentes lágy vezetékeket lecserélték kőkemény "koszos drótra", a műanyagok nyikorognak, recsegnek-ropognak.
A fejhallgatóknál még rosszabb a helyzet. Egy párat szétkaptunk a szervizben (szó szerint értendő, mert egy pár csepp pillanatragasztóval vannak összefogatva, úgyhogy szét kell törni őket a szereléshez), és elszörnyedtünk. A 7.1-es hangzásról egy mély és egy magas hangszóró gondoskodik (a legócskább fóliamembrános fajtából), plusz egy kis elektronikai egység, ami kikeveri a "térhatást". Az alkatrészek felén semmilyen jelzés nincs (ami alapján ki lehetne keresni a gyártót, típust, stb.), ez a noname-nek is a legalja, a kilós zacskóban árusított ellenállások és kondenzátorok világa. Mindezt 20-30 ezer forintért. Kösz, nem.
Ránéztem az árukeresőre, az egyetlen embert, aki nem áradozik az Electra-ról, 86-4 arányban lepontozták. Ez sok mindent elmond a pontozók életkoráról és szakértelméről. Én hangmérnökként diplomáztam, évekig zenéltem, javítok hangszórókat, erősítőket, fejhallgatókat, tudom, milyen egy jó füles. A Razer egyetlen terméke sem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!