Hogyan aktiváljam a gépen a rendszergazda fiókot úgy, hogy én csak egy általános jogú felhasználó vagyok?
Valamit összekutyultam mmc-ben(ezt kell beírni futtatásba, amúgy a nevét nem tudom), és a rendszergazdafiók le van tiltva, és így nem tudok bejelentkezni oda, és nem tudok installálni/uninstallálni sem.
Mégcsak nem is kér rendszergazdai engedélyt, jelszót vagy valamit. Az jobb volna mivel nincs lejelszavazva...
Pls segítsetek!
Szia.
Megcsinálod ezt (müködik win7-es is és xp-n is) : [link]
Ha akarsz adsz jelszót a rendszergazdának, majd a paranccsorba beirod ezt :
net user rendszergazda /active:yes
Ha a saját felhasználódat akarod rendsyergazdai jogokkal felruházni, akkor a következőket kell elvégezni parancssorban : [link]
Sok sikert.
Üdv.
Várj csak!
Az első linkhez nem Windows 8 kell? És az nem egy újratelepítés?? Én nem akarom újratenni a gépet.
A második linkelt oldalon lévő parancsok nem működnek...
Nincs erről/ezekről videó?
Szia.
Igen, az win8, de irtam : müködik win7, sőt Xp alatt is.
Nem, nem ujratelepités, csak ahhoz, hogy a windows/system32 mappába tudj fájlokat átnevezni (A windowsx XP kivételével) a telpitő lemezről kell elinditani a rendszert és ott a megfeleleő módon elinditani a parancsfájlt (vagy egy live lemezről inditod be a gépet és ugy nevezed át másolással a fájlokat) : [link]
Utolsó menüpont : Parancssor.
Ha megvan a paranccsorod, akkor az első linken a 7-es ponttól folytathatod. A többi változatlan a win8-hoz képest.
Sok sikert.
Üdv.
Igen.
A számitógép javitást kell elinditani, és abból is a paranccsort.
Angol nyelvű (a képek legalábbis azok, de szerintem érthető) : [link]
A 3 képig kell ebből, aztán a win8 első linkről a 7 ponttól.
Sok sikert.
Üdv.
valamiért nem bootol pendriveról...
pedig tegnapelőtt ezt használtam haveromnál és ott ment...
Ja, és az mindegy hogy kis vagy nagy betűvel írok be a parancssorba néhány dolgot? (pl net user)
nekem kikavította nagybetűsre, és írt még vmit hogy milyen formában kell írni(hogy NET USER felhasználónév jelszó /DOMAIN, stb)
Szia.
A kisbetű/nagybetű elvileg mindegy. Amit kiirt (help - a parancs használata) valószinűleg azért irta ki mert valamit nem jól irtál be.
Próbáld pontosan irni a dolgokat.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!