Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan aktiváljam a gépen a...

Hogyan aktiváljam a gépen a rendszergazda fiókot úgy, hogy én csak egy általános jogú felhasználó vagyok?

Figyelt kérdés

Valamit összekutyultam mmc-ben(ezt kell beírni futtatásba, amúgy a nevét nem tudom), és a rendszergazdafiók le van tiltva, és így nem tudok bejelentkezni oda, és nem tudok installálni/uninstallálni sem.

Mégcsak nem is kér rendszergazdai engedélyt, jelszót vagy valamit. Az jobb volna mivel nincs lejelszavazva...

Pls segítsetek!

2014. júl. 12. 18:49
1 2 3
 1/25 coopper ***** válasza:

Szia.

Megcsinálod ezt (müködik win7-es is és xp-n is) : [link]

Ha akarsz adsz jelszót a rendszergazdának, majd a paranccsorba beirod ezt :

net user rendszergazda /active:yes

Ha a saját felhasználódat akarod rendsyergazdai jogokkal felruházni, akkor a következőket kell elvégezni parancssorban : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2014. júl. 12. 19:35
 2/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. júl. 13. 11:55
 3/25 A kérdező kommentje:

Várj csak!

Az első linkhez nem Windows 8 kell? És az nem egy újratelepítés?? Én nem akarom újratenni a gépet.

A második linkelt oldalon lévő parancsok nem működnek...

Nincs erről/ezekről videó?

2014. júl. 13. 12:53
 4/25 coopper ***** válasza:

Szia.

Igen, az win8, de irtam : müködik win7, sőt Xp alatt is.

Nem, nem ujratelepités, csak ahhoz, hogy a windows/system32 mappába tudj fájlokat átnevezni (A windowsx XP kivételével) a telpitő lemezről kell elinditani a rendszert és ott a megfeleleő módon elinditani a parancsfájlt (vagy egy live lemezről inditod be a gépet és ugy nevezed át másolással a fájlokat) : [link]

Utolsó menüpont : Parancssor.

Ha megvan a paranccsorod, akkor az első linken a 7-es ponttól folytathatod. A többi változatlan a win8-hoz képest.

Sok sikert.

Üdv.

2014. júl. 13. 13:17
 5/25 A kérdező kommentje:
És ha bebootol a telepítőlemezről(vagy pendriveról, remélem az is jó mert nekem az van) ott el kell indítani a telepítést?
2014. júl. 13. 13:44
 6/25 A kérdező kommentje:
Vagy inkább a számítógép javítására kell menni ugye? :)
2014. júl. 13. 13:54
 7/25 coopper ***** válasza:

Igen.

A számitógép javitást kell elinditani, és abból is a paranccsort.

Angol nyelvű (a képek legalábbis azok, de szerintem érthető) : [link]

A 3 képig kell ebből, aztán a win8 első linkről a 7 ponttól.

Sok sikert.

Üdv.

2014. júl. 13. 14:46
 8/25 A kérdező kommentje:

valamiért nem bootol pendriveról...

pedig tegnapelőtt ezt használtam haveromnál és ott ment...

2014. júl. 13. 14:58
 9/25 A kérdező kommentje:

Ja, és az mindegy hogy kis vagy nagy betűvel írok be a parancssorba néhány dolgot? (pl net user)

nekem kikavította nagybetűsre, és írt még vmit hogy milyen formában kell írni(hogy NET USER felhasználónév jelszó /DOMAIN, stb)

2014. júl. 13. 20:23
 10/25 coopper ***** válasza:

Szia.

A kisbetű/nagybetű elvileg mindegy. Amit kiirt (help - a parancs használata) valószinűleg azért irta ki mert valamit nem jól irtál be.

Próbáld pontosan irni a dolgokat.

Sok sikert.

Üdv.

2014. júl. 13. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!