Machintos vagy Windows?
Ha az árát nem nézzük akkor melyik a jobb és MiéRT? (tudom nehéz nem nézni az árat...)
(szkeptikusok és elfogultak kíméljenek mindkét táborból)
Inkább így: Mac vagy PC.
A PC egy összetákolt valami ami csoda ha működik, mégis olcsóbb és az átlag felhasználóknak ez az elérhető alternatíva.
A Mac minőségi alkatrészekből előre összeállított konfiguráció ami stabil, és erős gép. Ezért használják tervezésre, grafikai munkákra, hangszerkesztésre, stb...
Azonban a Mac éppen ezért drágább is. Valaki szerint csak a hype miatt drágább és nem jobb a PC-nél, de én mivel mindkettőt használtam, ezt megcáfolnám. Ha sok pénzem lenne Mac-et használnék.
Tehát úgy érted, hogy Mac OS, vagy Windows? Attól függ, hogy mire szeretnéd használni. De inkább Windows. És hogy miért? Kompatibilitás. Igen, van nagyon sok program Mac OS-re is, DE: találkozol egy programmal a neten, pont jó is lenne, na aztán látod, hogy hát ez bizony ".exe" végű. Ezért is, hétköznapi használatra mindenféleképpen Windows. A Mac OS-nek is van sok előnye, de európában nem elterjedt hétköznapi használatra, inkább akkor, hogyha direkt erre írt programot szeretnél használni.
Ha úgy érted, hogy Macintosh vagy "normális PC", akkor már más a helyzet, mert a Macintosh képes futtatni a Windowst, és állítólag van, hogy jobban is fut rajta. Árával együtt, hát...egy Macintosh árából sima PC-ből erőművet lehet építeni :)
Mac-ről meg az Apple további termékeiről nem tudok sokat, de rendszergazda ismerősöm mesélte, hogy egyszer szétszerelt egy imac-et, és olyan dolgok voltak benne, hogy alig bírt megszólalni. Nem tudom hány hűtés, és semmi hangja sem volt, meg ilyen olyan videókártyák.
De itt Európában, meg hétköznapi használatra Win, ahogy a 2. is írta.
Bárhogy vesszük, nem véletlenül lett a Windóz piacvezető...
Kompatibilitás, programok száma, játékok.
Ha játszol, és egyéb multimédiás alkalmazásokat használsz, akkor Win... Ha mást akarsz, akkor is Win... Több a progi, a szolgáltatás, és nagyobb a hardverek választéka is PC-re...:)
Arról nem is beszélve, hogy egy "jó" MAC gép annyiba kerül, mint egy PC-s atomerőmű...:D
olyasmi mint a apple és a vidows ezt nézd meg a winods a pc a mac a apple:
Mindkkető egy halomszar.......
linux linux linux linux
:DDDD
Csak ennyit tudok írni a linuxra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!