Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Videókártya bonyodalom?...

Videókártya bonyodalom? (többi lent)

Figyelt kérdés

Venni szeretnék egy új videókártyát már találtam is (Ati radeon 9550 64bit) és nekem Ati radeon 9200-van.(megnéztem a tulajdonságokban).Szétszereltem a gépemet és itt kezdődött az egész!Az elvileg 9200-as kártyámon egy cimke volt amire az volt ráírva hogy: Ati radeon 9250 (64bit).Ráadásul az én gépem 32bites ez hogy lehet?Töltsek le egy 9250-es drivert?

Ezenkívűl a videókártyám ami a gépben van az AGP de amibe belemegy az PCI ez is hogy lehet?Léci segítsetek!

2013. szept. 19. 07:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Először is azt mondd meg milyen alaplapod van. (mert ugyebár a videokártyát az alaplap egyik aljzatába kell beledugni)

Neked most van jelenleg egy AGP-s 9200-as videokártyád.

És szeretnél venni egy újat.

El kell keserítselek, már kb. 10 éve nem gyártanak AGP videokártyákat.

Áttértek a PCI-E csatlakozófelületre.

Venni akarsz egy Ati Radeon 9550-et, de mint mondtam már nem gyártják, 9550-ből sem kapsz már újat.

Tessék itt van egy használt példány, 2500 Ft-ért dobálják:

[link]

Ma 2013- vége felé közeledve azt mondom, tök mindegy melyik kártya van a gépedben (9200 vagy 9550) érdemben semmi javulást nem hozna egy videokártya csere mivel gondolom az egész gép öreg és elavult lehet az AGP megléte miatt

2013. szept. 19. 09:06
 2/7 A kérdező kommentje:
ja bocs elírtam fordítva a ati radeon 9200 az agp a pci van a gépben
2013. szept. 19. 09:52
 3/7 A kérdező kommentje:
itt van amit megakarok venni: [link]
2013. szept. 19. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Drága. Alkudj le 1000-1500 Ft-ot

De mint mondtam , nem fogsz érdemi változást kapni a 9200-hoz képest...feleslegesen kidobott pénz

2013. szept. 19. 10:10
 5/7 Clairvoyant ***** válasza:
Emlékeim szerint 9250 gyakorlatilag egy tuningolt 9200es, ezért nem látsz különbséget szoftver által megjelenítve a tulajdonságokban. A 9550es megvételével annyit érsz el, hogy a directx 8.1 helyett a 9es szabány lesz ami elérhető, de ezzel még mindig nem léptél előre. Nem tudom, mire szeretnéd használni a gépedet, de semmilyen értelemben nem látom indokoltnak ezt a cserét, maximum akkor, ha a régi kártyád tönkrement, és egyáltalán nem áll szándékodban fejleszteni.
2013. szept. 19. 10:15
 6/7 A kérdező kommentje:
a Minecraft nevű játékot szeretném felgyorsítani egy jobb videókártyával vagy nem lesz tőle gyorsabb?
2013. szept. 19. 11:32
 7/7 Clairvoyant ***** válasza:
Hát én nem vagyok nagy minecraftos, de ezzel a cserével szerintem nem lesz gyorsabb. A grafikáját ismerve amúgy is inkább processzor igényes, vagy ram igényes lehet, mint VGA :)
2013. szept. 19. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!