Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » IRQL NOT LESS OR EQUAL?

IRQL NOT LESS OR EQUAL?

Figyelt kérdés

Van egy elég új gépet , minőségi alkatrészekből , eddig tökéletesen ment , ma mikor kapcsoltam be eleinte be sem akarta adni a gépet (mintha a monitor nem kapott volna jelet )ezután kiadott egy kék képernyőt rajta a hardverekkel (adatokkal) és hogy valami szoftver-hardver hiba lépett fel . Újraindítottam ,eljutottam a bejelentkezésig , majd be jött a blue screen . Ez elismételődött még párszor , majd kiszedtem az egyik memóriát (van egy 4gb-s meg egy 2gb-s , ezekből az utóbbit)és így már elindult és ment is . Majd megint visszaraktam a 2gigásat és már azzal is elindult ... azóta is megy rendesen .

Mi lehetett / lehet a hiba ? Van valami teendő ?

Esetleg újratelepítsem a gépet 64bites oprenszerrel ? mivel most csak 32bites oprendszer van rajta , ami nem kezeli az összes ramot , de ez mellékes .

2013. szept. 7. 09:44
 1/2 anonim ***** válasza:

"IRQL NOT LESS OR EQUAL"

Ha ez a hibaüzenet,akkor nem írt ki még mellette valamit? Esetleg egy sys fájl nevét, vagy mást?

Amúgy a RAM-ra tippelek, nem hiszem, hogy az mellékes lenne.

2013. szept. 7. 10:23
 2/2 anonim ***** válasza:
93%

"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

A probléma, hogy egy kernelfolyamat vagy driver olyan memóriaterületet próbál elérni, amihez nincs jogosultsága, vagy egy IRQL (interrupt request level) túl magas. Minden kernelfolyamat csak olyan másik folyamathoz férhet hozzá, aminek az IRQL-je azonos vagy kisebb, mint az övé. Talán a leggyakoribb hibaüzenet, és az a szép benne, hogy jóformán bármi okozhatja.

Ha az utóbbi időben került új hardver a gépbe, azt vegyük ki, és az illesztőprogramját is távolítsuk el. Ha nem volt ilyen, akkor először is telepítsük újra az operációs rendszert, a hiba leggyakrabban szoftveres. Ha ez nem segít, akkor jöhetnek a diagnosztikai programok, kezdjük a memóriával". [link]

2013. szept. 7. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!