Hiányzó BOOTMGR! Mit tegyek?
WinXP-s laptopra akartam win 7-et rakni, a gépigénynek megfelel. Azonban a telepítés megállt 0%-on és nem mozdult. Természetesen leformáztam előtte a gépet...
Mivel nem sikerült, újraindítottam, kivettem és helyette visszaraktam a winxp cd-jét, ám kiírta ezt, mikor bootolnia kellett volna:
Hiányzó BOOTMGR
Újraindítás: Ctrl+Alt+Del
A win7 dvd-nél ugyanezt csinálja, ennél már nem is jutok tovább. Mit kéne tennem? Holnapra meg kell lennie a gépnek.
Egy tegnapi kérdésnél volt egy link erre válaszul ha jól emlékszem.
Csak nem tudom már pontosan mi volt a kérdés.
de pl itt első link talán.
Szia.
Gondolom az a gond, hogy nem CD/DVD-ről próbál bootolni, hanem a HDD-ről.
Mivel a Win7 telepitése során létrejön egy 100 megás "rejtett" partició, amin a rendszer betöltő része és egyébb fontos adatok (pl. aktiválási információk) tárolódnak.
1. Keress egy partició kezelő programot és azzal inditsd be a gépet. (Hiren's boot CD-n van egy csomó ilyen partició kezelő program : [link]
2. Inditsd be a gépet a boot CD-ről (ez a boot CD lehet linux live cd is) és próbáld meg, úgy beinditani, hogy vagy megnyomod a boot gombot ami előhozza a bootmenűt és ott kiválasztod a CD/DVD-t (ez gép fűggő) vagy a biosban beállitod a CD/DVD-ről való elsődleges bootolást.
3. Miután beindult a gép a boot cd-ről, törölt az összes particiót, ami a HDD-den van (ha van adat partició akkor azt ne)
4. Utánna tedd be a windows telepitőt és, telepitsd a windowst (bootolás szintén bootmenű segitségével, vagy bios beállitás segitségével)
Sok sikert.
Üdv.
"Természetesen leformáztam előtte a gépet..."
Magyarul most van egy géped, a merevlemezről töröltél mindent.
Tegyél be egy Windows XP telepítőt (lehetőleg tisztát, nem buheráltat),
és telepítsd a rendszert, majd egy vírus kergetőt, és gyártó oldaláról töltsd le hozzá a drivereket.
Be van állítva, hogy a optikai meghajtóról bootoljon, mégsem teszi. Ugyanúgy ezt írja ki.
Beraktam már linuxot, win7-et, winxp-t, ugyanaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!