Ti itteni "szakértők" számtek, hány évesek vagytok?
"Sokszor több százezer forint sorsáról kaptok döntési jogot"
Itt senki nem kap döntési jogot, csak az átlag felhasználónál magasabb tudása/képzettsége/tapasztalata alapján tanácsot ad, amit lehet megfogadni, lehet máshol is utána nézni, stb. Rengeteg szám.tech. (és nem számtek) fórum van, ahol nagyon komoly társaság van, nagyon komoly informatikai tudással. Úgy hogy mindenki eldöntheti, hogy egy beruházás előtt mennyire tájékozódik a net hatalmas információ tömegében.
34
Természetesen nem tartom magam "szakinak" vagy nagy "Gurunak", inkább csak érdekel a masina illetve a számítástechnika bizonyos területei. Igaz találkoztam olyan emberrel, aki állítólag nagyon ért a gépekhez és olyan hülyeségek is ömlöttek belőle, hogy az már fájt. Mondhatni sokat fórumoztam a témában, rengeteg cikket/elemzést is elolvastam és van némi tapasztalatom a gépekkel. Érdekel a hardverek fejlődése, milyensége és tudni szeretem, hogy mi van a gépemben valamivel pontosabban, mint egy típus vagy márkanév. Közel 20 éve ismerkedtem meg az IBM típusú PC-kel és hamar érdekelni is kezdett a téma. Szüleim nem tudtak venni nekem, így az első gépem viszonylag későn született meg, de már 12 év eltelt azóta is. A viszonylag sűrű hardver cserélgetés és a családtagok vagy esetleg más ismerősök gépeinek kiválasztása/építése/szervizelése/tesztelgetése is ragasztott rám némi ismeretanyagot. Általában, amihez nem értek, nem szólok bele, vagyis próbálok mindig olyan tanácsot/véleményt közölni, ami áll is valamilyen lábakon. Bár már úgy érzem nem fog ez örökké tartani...legalábbis a naprakész információszerzés, a gyakori tesztelés/ismerkedés a különböző hardverekkel stb. Szóval nem vagyok szaki, de talán tudom azt (vagy egy picit többet), amire egy otthoni felhasználónak szüksége van és nem lehet egy boltban átverni a fejem...nekem ennyi elég.
A döntési jog végső soron a kérdezőé. Én 23 éves vagyok, és személy szerint úgy vagyok vele, hogy egy normális válasz az legyen megindolokva.
Néha sajnos el tudja vinni a kérdezőt az ha bejön egy-két hülyegyerek okoskodni az "intel-amd szar" meg "nekemezvaneztvedd" válaszokkal.
Valójában csak hobbi szinten érdekeelnek ezek a dolgok, de ha valamihez nem értek, abba nem szólok bele, vagy utánajárok, sőt, van hogy fél napig olvasgatok valamiről csak hogy korrekt választ adjak egy kérdésre, megosztom a tapasztalataimat.
Meg akárhogy nézem, jó az ha egy itt összeírt konfig kap jót-rosszat, és elmondja a véleményét róla 4-5 ember.
Meg azért a kérdezőket sem kell ám félteni...
Volt 1-2 eset, hogy a kedves kérdező zéró tudással és egy "számítástechnikusismerőssel" megtámogatva csakazért is megvette az általa mutatott konfigot, holott kapott 2-3 jelentősen jobb összeállítást.
Vagy az utólagos kérdések hogy "jóljártamhogymegvettem?"...ezeket sosem értettem.
Én általában úgy vagyok, hogy ha pl gépet írok össze, akkor írok akár több összeállítást is, AMD és Intel oldalról is, és utána leírom hogy miért ez az alaplap, miért ez a processzor, miért ne vedd meg ezt vagy azt, meg ha valaki másnak építő jellegű hozzászólása van az általam leírtakhoz, akkor nem fogok csakazért is belekötni.
Meg azért nem ma kezdtem ide írkálni, és van itt egy kialakult csoport, akik értenek a témához, és segítenek naponta több 10 embernek. Meg még mindig jobb ha itt kérdez valaki, minthogy rásózzanak valami hülyeséget, vagy magának álljon le barkácsolni egy gépet.
45...
Én inkább csak szoftvereket szoktam ajánlani, az könnyen visszafordítható.....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!