Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan működik a Print Screen?

Hogyan működik a Print Screen?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez nagyon alap, de nem figyeltem oda még anno infóórán! :) Miután megnyomom a gombot, hogyan mentsem el a képet? Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. dec. 16. 22:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A vágólapra menti a képernyő tartalmát (majdnem). Nyitsz egy képszerkesztőt (pl. Paint), és szerkesztés->beillesztés (CTRL+V).
2011. dec. 16. 22:36
 2/12 anonim ***** válasza:
Painttal vagy valamilyen képlopóval.
2011. dec. 16. 22:36
 3/12 anonim ***** válasza:

1,Ha az ALT gombot is nyomod,akkor csak az adott ablak tartalma kerül a vágólapra.

2,Előfordulhat,hogy bizonyos tartalmak nem mentődnek (pl ha éppen videót nézel) ,ez azért van,mert csak a szabványos windows ablak tartalmát képes menteni, ahhoz hogy videóról is készíts pillanatképet spéci progi is kellhet.

2011. dec. 16. 22:40
 4/12 vagyokakilehetek ***** válasza:
19%

[link]

PRINT SCREEN (vagy PRT SCN)

Régen ez a billentyű pontosan azt tette, ami rá van írva – elküldte a nyomtatónak az aktuális szöveges képernyő tartalmát. Ma a PRINT SCREEN billentyű megnyomásakor a számítógép rögzíti a teljes képernyő képét, és a vágólapra, a számítógép memóriájába másolja azt. Onnan beillesztheti (CTRL+V) a Microsoft Paint programba vagy egy másik alkalmazásba, és ha kívánja, abból a programból ki is nyomtathatja.

[link]

Mire jó?

A válasz egyszerű: fényképezni. Bármit is csinálsz a számítógépeden, csak megnyomod, és kész is a fénykép.

De hol a kép? A kép elmentése.

Ha megnyomtad a Print Screen billentyűt, az olyan mintha másoltad volna számítógéped monitorját. Tehát nincs más dolgod, mint bemenni egy bármilyen rajzprogramba (paintbe) vagy csak egyszerüen a worbbe és oda beilleszteni. (Ctrl+V megnyomása egyszerre = beillesztés) Ezután pedig elmenteni.

az hogy az infó órán nem oda figyeltél az is elég szomorú.de az a te bajod ha megbuksz.

de hogy még a GOOGLE-t se tudod használni az már komolyabb hiba. álltalános iskola első osztály ÍRÁS OLVASÁS FOGALMAZÁS órán se figyeltél oda úgylátszik.

[link]

tessék

2011. dec. 17. 00:38
 5/12 anonim ***** válasza:
2011. dec. 17. 06:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy ez az oldal arra való, hogy ha nem tudok valamit, megkérdezzem! Ezek szerint akkor szinte felesleges fenntartani, hiszen van Google. Nem értem, miért kell egyből támadni!
2011. dec. 17. 09:52
 7/12 vagyokakilehetek ***** válasza:
4%

1- nem elsőre hanem harmadjára ""támadtam"" /előtte kettő korrekt választ is adtam. olvass előbb.

2- te írtad hogy nem figyelsz az órán. ebből lejön hogy korábban se szoktál

3- fájt az igazság? :D :D

de félre téve tényleg ott a google olyan kérdésre amit felesleges itt feltenni...

2011. dec. 17. 10:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Szerintem hagyjuk a témát... Már szinte nincs is olyan oldal, ahol nem ez menne, hogy valaki mindig okosabbnak hiszi magát másoknál, és ezt előszeretettel hangoztatja is. Szerintem normálisan kérdeztem, nem voltam bunkó, nem hinném, hogy a megfelelő reagálás ez lett volna. Köszönöm a válaszod, az tényleg hasznos volt, de megszakadtál volna, ha a végére nem írod oda az "eligazítást"? Hogyha már előtte tudtál normálisan válaszolni.
2011. dec. 17. 11:05
 9/12 vagyokakilehetek ***** válasza:
11%
és te??? ha elismernéd egyszer is a hibáid??
2011. dec. 17. 15:56
 10/12 anonim ***** válasza:
53%
Vagyokakilehetek és Panda Péter össze kellene, hogy házasodjanak. Az érdeklődési körük azonos, és az egyik nagyobb gyökér, mint a másik. Éppen egymáshoz valók.
2011. dec. 17. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!