Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A billentyűzetkiosztást hol...

A billentyűzetkiosztást hol lehet átállítani?

Figyelt kérdés
franciául szeretnék írni, és ahhoz kellene
2011. aug. 30. 16:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Control Panel / Region and Language / Keyboards and languages.
2011. aug. 30. 16:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajátgép -> Beállítás módosítása (Vezérlőpult) -> Területi és nyelvi beállítások -> Nyelvek -> Részletek (Szöveggel kapcsolatos szolgáltatások és szövegbevitel...) -> Beállítások -> Itt rá kell menni az EN csoport alatt a Billentyűzet-re, aztán -> Hozzáadás... -> Szövegbevitel nyelve -> Itt be kell tenni a magyart (franciát), aztán OK.

Ha nem sikerülne, szólj.

2011. aug. 30. 16:22
 3/13 A kérdező kommentje:
köszi a részletes választ! Azt hiszem sikerült, bár a betűket még egyelőre nem találom, amik nekem kellenének :D, de majd csak meglesz :) Köszi még egyszer!
2011. aug. 30. 16:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Na, ha már a témánál vagyunk:

Itt írok arról, hogyan oldottam meg az idegen billentyűzetkiosztás használatát:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__197676..

Amúgy még van egy olyan lehetőség is, hogy az „osk“ paranccsal megjeleníted az Asztallapon (Desktop) a billentyűzetet és aztán a speciális francia betűket innét rakod be a szövegbe az egér segítségével (rákattintasz):

C:\WINDOWS\system32 => osk - parancsikon létrehozása

C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 => osk - parancsikon létrehozása – másolása ki az Asztal-ra

2011. aug. 30. 17:39
 5/13 A kérdező kommentje:
köszi, amit itt leírtál megoldást ebben a válaszodban, azt én nem tudnám használni (nem azért mert annyira béna lennék hozzá, hanem mert nem használok egeret egyáltalán, csak billentyűzetet), a többi válaszodat is olvastam, a gondom az, hogy fogalmam sincs, hogy pl. azt az e betűt, amin egy ilyen ferde ékezet van, hogyan kell leírni. Németből tudom már, hogy pl. ä betűt altgr plusz a -val lehet írni, meg ilyesmi, mert ezt kitapasztaltam már, de a franciát akárhogy próbálgatom, nem jön össze. Neten láttam valahol, hogy elvileg altgr plusz a számsor egyes billentyűivel lehetne ezeket a francia karaktereket leírni, de nekem nem jön össze, mármint nem történik semmi, hiába francia a billentyűzetkiosztás...
2011. aug. 30. 18:59
 6/13 anonim ***** válasza:

Beállítottam én is a francia billentyűzetet (volt itt több lehetőség is, gondolom a franciaországi franciára gondoltál, ezt állítottam be). Akkor most végigzongorázom a billentyűzetet vele:

²&é”’(-è_çà)=

azertyuiop^$

qsdfghjklmù*

<wxcvbn,;:!

Most a Shift-tel ugyanúgy:

1234567890°+

AZERTYUIOP¨£

QSDFGHJKLM%µ

>WXCVBN ?./§

Az “a”–ra, vagy az “e”–re, stb. az ékezeteket úgy teszed rá, hogy lenyomod először az ékezetet (¨,^), aztán utána meg az “a”, ill. az “e” betűt:

¨ = Ő

^ = ő

a ä â e ë ê i ï î

Megjegyzem, nekem nem magyar billentyűzetű gépem van, itt nálam kissé más az elrendezés, de az alapelv ugyanaz.

2011. aug. 30. 19:36
 7/13 anonim ***** válasza:

Az alábbi betűket meg úgy csinálod, hogy: ékezet, Shift+a,e,i,o,u :

Â Ê Î Ô Û

Shift+ékezet aztán Shift+betű:

Ä Ë Ï Ö Ü

Azt már nem tudom, hogy az è, ç, à, betűket hogyan lehet nagybetűként írni. De majd még utána nézek ennek is.

2011. aug. 30. 19:51
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nagyon kedves tőled, hogy segítesz...

2011. aug. 30. 20:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez a Shift+ékezet aztán betű még nálam működik az „ÿ“ betűnél is, de az „Ÿ“ betűnél már nem. Az Alt billentyű segítségével úgy lehet berakni további karaktereket, hogy a numerikus billentyűzeten meg kell adni egy háromjegyű számot, miközben az Alt billentyűt lenyomva tartjuk. Az én laptopomon az „Fn“ billentyűt kell lenyomni és közben meg a „NumLk“ billentyűt. Ezzel a billentyűzetem átvált a numerikus rezsimre (amit általában egy LED dióda jelez) és utána le kell nyomnom az Alt billenytűt és közben megadni a numerikus billentyűzeten az alábbi háromjegyű számokat:

ä=132, Ä=142, â=131, Â=182, ç=135, Ç=128, é=130, É=144, ë=137, Ë=211, î=140,

Î=215, ö=148, Ö=153, ô=147, Ô=226, ü=129, Ü=154

Más lehetőség pl. a Word Times New Roman betűkészletéből berakni a szükséges karaktereket (Insert-Beszúrás => Symbol-Szimbólum):

à, À, ç, Ç, è, È, é, É, ì, Ì, ù, Ù, ÿ, Ÿ

Ha van még kérdésed, szólj.

2011. aug. 31. 14:09
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi a kódokat is! Tényleg nagyon rendes tőled, hogy utánanéztél nekem.
2011. aug. 31. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!