Hogyan kell Routerek között áthidalást csinálni?
Ha már van a hálózatban a router, akkor eleve fölösleges volt még egy routert venni.
A TL-WR340GD amúgy is csak kábeles hálózatoz tud csatlakozni. A TP-LINK legalapabb modellje olyannyira, hogy még egy nyavalyás Wirelless bridge mód sincs rajta. És mivel hozzád nem vezet kábel, így a megvétele értelmetlen volt.
Két lehetőséged van:
1. Vagy becseréled TL-WR340GD -t egy Range Extender -re és azzal erősíted fel a meglévő Wi-Fi jelet (pl.:TP-LINK TL-WA730RE):
2. Vagy veszel a laptopodhoz egy erősebb USB -s Wi-Fi vevőt jó erős antennával:
Már mondtad milyen, ismerem is a típust. És nincs rajta Wireless bridge.
A választ meg már leírtam.
Akkor tévedtem. Úgy látszik, ami újabb firmware verzióval jött ki, az már támogatja. Neked, a Bridge (Point to Point) kell. A rubrikában add meg a másik router fizikai (MAC) címét kell írni.
A két router nem lehet azonos IP címen, és a titkosítás is maximum WEP lehet, a WPA nem támogatott Wireless Bridge módban (legalább is TP-link -eknél nem). Ha a msik routernél adtál meg WEP kulcsot, akkor értelemszerűen itt is meg kell adnod, a Wireless Security menüpontban. Ugyan a másik router típusáról semmit sem írtál, de ott is hasonlóan kell eljárni, vagyis ott a TP-Link fizikai címét adod meg. A Wireless Bridge -en kívül szokott még WDS Bridge elnevezés alatt is lenni.
A TL-WA501G egy Access Point és nem router.
Készíthetnél egy rajzot mi mivel, és hogy van összekötve, mert elvesztettem a fonalat. :)
Fontos az eszközök pontos típusa is. Így talán részletesebb konfigurálási tanácsokat tudnék adni.
Közben azt hiszem megfejtettem:
Szóval a TL-R460 DSL modem tud routerként is működni, ezzel magyarázható hogy a simédod csak egy sima AP-t vett (TL-WA501G), viszont a TL-R460 DHCP-t szolgáltat a szomszédod is tőle kapja az IP címeket, viszont valamikor a te routered DHCP szolgáltatóját találja meg de neki az helytelen konfiguráció. Ezért mondjuk, hogy egy hálózatba elég egy DHCP kiszolgáló, egy másik már csak bonyodalmakat okoz.
Összefoglalom:
Szóval a TL-R460 teszi tovább a dolgát modem-ROUTER! -ként a 192.168.1.1 -es címen (és DHCP-t szolgáltat).
Ehhez vezetékesen csatlakozik a TL-WA501G mondjuk 192.168.1.5 a címe és a te TL-WR340GD routereddel Bridge (Point to Point) módban és AP móddal kiterjesztve, tehát így: [link]
A te TL-WR340GD routered a 192.168.1.10 -es címen van és a Bridge (Point to Point) módban a TL-WA501G -vel. DHCP-t NEM szolgáltathat!
Mindkét Wi-Fi eszközökre a következő közös beállítások legyenek érvényesek:
- A Wi-Fi hálózati név (SSID) különböző legyen.
- A Wi-Fi csatorna ne egyezzen.
- Csak max WEP titkosítást használhatnak.
- Az alhálózat minden eszköz esetében 255.255.255.0
Így szerintem működnie kéne zavartalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!