Melyik jobb? Apb vs. Gta?
Az APB megszünt,csődbe ment 3 hónappal a megjelenés után xD
Gondolom ez után nem kérdés melyik a jobb:)
Igaz az APB újra jönni fog APB:Reloaded néven.A GamersFirst fel vásárolta és újra ki adja Free2Play játékként amihez lesznek fizetős tartalmak és állítólag sok dolgot ki fognak javítani benne ami előzőleg a bukását okozta de eddig nem írtak semmi konkrétumot a változtatásokról.
Itt a honlapja:
Jelenleg zárt béta stádiumban van,hamarosan jön a nyílt béta is..
Nah de hogy konkrétan válaszoljak a kérdésre,én azon szerencsések közé tartozok akik meg vették az APB-t 1 hónappal a bezárás előtt:)Kb 5 órát játszottam vele,az 50-ből amit kaptam hozzá.Tényleg nagyon gázos volt.
Az APB a következőről szolt:
Létre tuttad hozni a saját karaktered,nagyon részletes karakter tervező van hozzá.Ki választhattad hogy rendőr vagy bűnöző vagy..Bűnöző esetén a játék folyamatosan ki választott "X" számú bűnözőt akiknek azt a feladatot adta hogy fel kell gyújtani valamit,ki kell rabolni valamit,el kell lopni valamit,meg kell rongálni valamit...stb..És "X" számú rendőr játékosnak pedig azt a feladatot adta hogy védjék meg azt amire a bűnöző játékosok beindultak...Lényegében az APB nem volt más mint egy Teammach játék.A bűnözők támadtak,a rendőrök védekeztek.Kész,semmi több...Ehhez hozzá jött a fejleszthető karakter,vásárolható fegyverek,kocsik,ruhák.
Kész erről szolt a játék,semmi több.
Én személy szerint a youtube.on látható videók után hatalmasat csalódtam benne és miután be csődölt gondolom nem vagyok egyedül ezzel...
Szóval én azt mondom hogy a GTA 1000x jobb mint az APB,de mivel az APB csődbe ment ez a kérdés már nem aktuális.
Majd ha ki jön az új APB a GamersFirst-től utána lesz értelme erre a kérdésre vissza térni..
Mondjuk a csalódás ellenére kíváncsi vagyok hogy a GamersFirst mit hoz ki belőle,feltétlen meg fogom nézni mert az alap ötlet *úrva jó csak a megvalósítása nem sikerült első neki futásra.
Röviden szólva azért mert egyszerűen nem volt sikeres.
Nem fizettek elő rá elegen és végül csödöt jelentettek,nem érte meg nekik a szervereket üzemeltetni..
De hogy mégis miért nem volt sikeres?
Most gondolj bele.
Maga a játék kb 10k-ba került amiért kaptál 50 óra játék időt is.Ha ez le telt,külön kellett játék időt vásárolnod,szintén több 1000Ft-ért.Szóval még csak nem is havi díjas volt hanem játék időért kellett fizetni..Ilyen fel állásban az egyik legdrágább MMO játék volt a piacon attól föggően mennyit játszol egy hónapban.
És ezért cserébe mit nyújtott?
Semmit!!!
Ahogy írtam a játék egyszerűen csapatok közti háborúról szólt.Adott volt egy cél tárgy amit a bűnöző játékosoknak el kellett lopni,vagy meg kellett rongálni vagy el kellett pusztítani.A rendőr játékosoknak pedig meg kellett akadályozni..Kész ennyi volt a játék semmi több!
Például ki adták utasításba hogy fel kell gyújtani egy kocsit a parkolóban.Erre a játék ki választott 3 bűnöző játékost akik meg indultak benzines kannákkal a kezükben hogy felgyújtsák a kocsit..Ezzel egy időben a játék ki választott 3 rendőr játékost is akiknek azt a feladatot adta hogy akadályozzák ezt meg..És kész,ment a harc a kocsiért.
Az egyik csapat fel akarja gyújtani,a másik csapat meg akarj akadályozni és hasonlók...Alapvetően ezzel nincs gond,de ennyi pénzért egy GTA stílusú játékban ami a bűnözésre illetve a rend védelmére fekteti a hangsúlyt én személy szerint sokkal de sokkal többet vártam volna mint egy szimpla teammech játékot ahol csapatok csapnak össze egy városban.
És akkor nem beszélve arról hogy a szerverek iszonyat lassúak voltak,volt hogy 15-20 percbe telt mire sikerült be lépned a játékba feltéve hogy nem dobott le.Mert olyan is előfordult hogy vagy 6x próbáltam be lépni utána fel adtam,mert mindég le dobott..
Én személy szerint ezért nem játszottam vele,és a számomra ezért lett bukás.
De ez már teljesen lényegtelen mert ahogy írtam a GamersFirst újra ki adja és ingyenesen játszható lesz csak lesznek prémium szolgáltatások...Ha sok mindent nem is változtatnak a játék meneten,marad ez a monoton teammech ingyen megéri majd játszani de úgy sem lesz nagy élmény..Legalábbis a számomra és ez esetben a GTA-val egy lapon sem lehet említeni majd.
Nem mondom hogy nem (volt) izgalmas,de ennyi pénzért ennél többet várnék egy GTA stílusú online játéktól...Én személy szerint arra számítottam a leírások és videók alapján hogy a bűnöző játékosként törtvénybe ütköző küldetéseket kell végrehajtani és esetleg mint a SaintsRow-ban magán akciókba lehet kezdeni,például be lehet törni boltokba,fel lehet törni széfeket..stb.Majd ügye co-op-ban is lehet ügyködni másokkal társulva.És e közben vigyázni kell a rendőr játékosokkal nehogy észre vegyenek,de ha ezt nem tudtuk elkerülni akkor meg indul a hajsza.Le kell rázni a rendőr játékosokat...
A rendőr játékosok pedig a városban církálva próbálják ki szűrni a gyanus egyéneket és megállítani őket ha olyasmire készülnek,ha pedig megtörtént a "bűncselekmény" akkor riasztják is őket és el kell kapni a bűnöző játékost..Ez mekkora élmény lenne,jó kis tűzpárbajok hajszák ki alakulhatnának..
Ezzel szemben viszont miután megvettem ez a végtelenül egyszerű és hosszú távon azért elég egyhangú teammech fogadott.El nem tudom mondani mekkora csalódás volt:(
Még egy olyan végtelenül egyszerű dolgot sem tartalmazott hogy el lopok kocsikat és el adom őket vagy ilyesmi...
Csak a teammech,semmi más.
Azért még nincs veszve minden,nagyon bízok benne hogy a GamersFirst olyan irányba tereli mint amire eredetileg számítottam:)
2 napja indult be a zárt béta és eddig a béta tesztelők olyan újításokat említettek mint:
-új fegyverek
-új kocsik
-valóságosabb fizika
-időjárás és napszakok váltakozása
Szóval semmi forradalmi a játékmódot illetően:(
De viszont a GamersFirst is meg említette hogy ez a monoton teamech játékmód eléggé egyhangú lehet hosszú távon egyes játékosok számára (mint én) és ezért bele kezdtek egy új kerület (district) fejlesztésébe aminek az Asylum nevet adták és a fő jellegzetessége az lesz hogy új játékmódokat fog tartalmazni hogy minden játékos igényeit kielégítse,de egyenlőre a terveikről semmi konkrétumot nem árulnak el...
Szóval van még remény:)
Az APB-ben minden adott hogy tényleg egy király GTA szerű online játékot össze hozzanak belőle,csak az a kérdés hogy mennyi időt,pénzt és fantáziát hajlandók a fejlesztésébe bele fektetni..De szerencsére a GamersFirst szereti folyamatosan csinosítgatni,tovább fejleszteni a játékait új ötletekkel ha van rá kereslet.És az APB-re van,csak a zárt bétára több mint 20 000 jelentkezőt kaptak aminek látszólag nagyon örültek.Szóval bármi kisülhet belőle..
Én bizakodva várom...
Itt nem arról van szó hogy először pénzt kértek érte és mostmár nem...Hanem az APB-t eredetileg fejlesztő Realtime Worlds az APB-vel együtt csődbe ment.Gyakorlatilag bele buktak az APB-be.Úgy szereték volna mint például a World of Warcraft vagy Aion hogy fizetni kell azért hogy játszhass a játékkal,de annyira kevesen fizettek elő a játékra hogy végül már a szervereket sem tudták nyereségesen üzemeltetni és csődbe mentek totálisan.
Az hogy most mégis lesz APB ráadásul "ingyen" annak köszönhető hogy az ingyenesen játszható MMO-kra specializálódott cég a GamersFirst üzletet lát abban hogy a játékot ingyen piacra dobbja prémium szolgáltatásokkal mint például a:
CrimeCraft
Dungeons and Dragons Online
Gates of Andaron
Runes of Magic...stb
És a GamersFirst fel vásárolta a RealtimeWorlds-től az APB jogait hogy saját játékként újra kiadja...
Szóval az APB-t eredetileg fejlesztő cégnek a RealtimeWrolds-nek már az ég világon semmi köze nem lesz az APB:Reload-ed játékhoz.Nekik végük.
Az APB:Reloaded a GamersFirst által fejlesztett játékként fog meg jelenni.
Ez lényegében egy szomorú és sajnálatos történet,ám az APB-t és az online shooter játékokat kedvelő emberek száméra annál örömtelibb:)
Mondjuk most olvastam hogy az APB:Reloaded-ben például az hogy testre szabhasd a karaktered és a kocsid,prémium szolgáltatás lesz és fizetni kell érte..Ingyen adott lesz pár séma ami közül választhatsz oszt jócakát.Szóval lehet nem is lesz annyira örömteli:(
Úgy néz ki hogy a GamersFirst még a gatyát is le húzza az APB:Reloaded ingyenes verziójáról és prémium szolgáltatásba rakja:(
Hát majd ki derül mi sül ki belőle,de eddig nem sok jót látok ha ingyen akar valaki majd játszani vele...
De legalább lehet majd ingyen játszani vele és ki próbálni hogy mit tud az áráért.Annó ha ki akartad próbálni akkor meg kellett venni,nem volt trial lehetőség se semmi...Gondolom a fejlesztők már akkor tudták hogy gázos a dolog és végülis igen ahogy mondod.Talán azért nem volt trial lehetőség,hogy ezzel is növeljék az esélyét egy kis bevételnek hátha ha másnem így is vissza jön egy kis bele fektetett pénz.De végül nem jött nekik össze így sem és totál bele buktak.
Azért nem tudják meg csinálni,mert csődbe mentek,le húzták a rolót:)
Az új fejlesztők a GamersFirst pedig így fogja csinálni.
Fizetsz hogy:
-jó fegyvereid legyenek
-jó ruháid legyenek
-saját karaktert csinálj
-tuningolhasd a kocsit
stb..stb...stb
Meg talán még játék pénz is lesz ki mit igazi pénzért kell venni,ki tudja.
A játék eredeti fejlesztőjének a Realtime Worlds-nek már nem maradt elég "ereje" hogy ilyesmivel próbálkozzon.
Ahogy írtam bele buktak az APB-be,le húzták a rolót...
Az APB-ben sok buktató volt.Pár szóval jellemezve "egy nagy *osnak" tudom nevezni....Tudom hogy a videók youtube-on és a leírások meg hogy GTA-hoz hasonlítják nagy-nagyon vonzóvá teszik...De sajnos nem volt az,hogy számomra mi volt a legnagyobb negatívuma azt le írtam.De voltak olyan maximalisták akik a fizikát sérelmezték.Voltak akik a kocsik irányíthatóságát hogy nem elgé realisztikus.Voltak akik a célzó rendszert..stb
Gyakorlatilag a játéknak nem volt olyan része,amit nem sérelmeztek volna....Persze olyanok is voltak,vannak akik a világ legjobb online játékának tartották még úgy is hogy több 1000Ft-ot kellet le perkálniuk ezért a nagy semmmiért amit nyújtott.
Ügye kinek mik az igényei..Sajnos a többségnek annál sokkal nagyobb igényei voltak,vannak mint amit nyújtott.....A GamersFirst most azon dolgozik hogy ki javítsa a játék hibáit a játékosok igényei alapján.
e-mail-ben és a hivatalos fórumon is szívesen fogadnak új ötleteket,kritikákat amit a többiek felpontozhatnak és ha elég pontot kap,akkor meg csinálják a fejlesztők.
Legalábbis ezt igérik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!