Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy lehet levédeni a gépemet...

Hogy lehet levédeni a gépemet jelszavasra, hogy csak én tudjak belépni meg aki tudja a jelszót?

Figyelt kérdés
2008. aug. 7. 10:45
 1/9 anonim válasza:
100%
Start menü-->Vezérlőpult--->Felhasználói fiókok--->Fiók megváltoztatása v fiók létrehozása--->beírod a nevet--->És majd lesz ott egy olyan h új jelszó és kész is
2008. aug. 7. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb, ha ezt Bios-ból teszed meg.

A gép indulásakor nyomd folyamatosan a Delete gombot, majd ha bejöttek a Bios beállítások, keresd meg a Security, Password, vagy hasonló menüpontot, és ott beállíthatsz egy jelszót. Azt is állítsd be, hogy ne csak a Bios-ba belépéshez kérjen jelszót, hanem mindig.

Így a gép indulásakor, mielőtt bármilyen program elindulna, mindig jelszót kér a rendszer.

Arra azonban vigyázz, hogy ha elfelejtetted volna ezt a jelszavad, csak egyféleképpen csinálhatod vissza a dolgot: szétszeded a gépet és kiveszed az alaplapi elemet. Ezzel visszaállnak a Bios beállítások alapra, jelszó nélkülire.

2008. aug. 7. 10:55
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Ha elfelejted a bios jelszót, azt legtöbb alaplap esetén nem oldja meg az hogy kiveszed az elemet. Attól a pontos időt felejti el.

Ha belegondolsz a pen drive is megőrzi az adatokat áramforrás nélkül is.

2008. aug. 7. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
az első válaszoló példája nem jó, mert az indításkor amikor be kell írni a jelszót akkor mellette a kérdőjelre kattintva meg lehet nézni a jelszót.....szal azt ne csináld!!!!
2008. aug. 7. 12:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
arra a kérdőjelre rámenve nem az a titkos kérdéses szar jönbe?
2008. aug. 7. 16:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
De, a jelszóemlékeztetőt írja ki.
2008. aug. 8. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Érdemes megjegyezni (bár erősen dogma), hogy az a jelszó, amit több ember tud, nem jelszó. A BIOS jelszónak megvan ez a kedves korlátja. Mindemellett otthonra elég kell legyen az osztott jelszó :)
2008. okt. 1. 19:27
 8/9 anonim ***** válasza:
hű, de .... társaság AZÉRT LETTEM LESZAVAZVA MERT IGAZAM VAN ??!!! TUDOM ÉN HOGY FÁJ AZ IGAZSÁG :P
2008. okt. 8. 19:20
 9/9 anonim válasza:
Ha valaki el akar titkolni valamit, akkor megoldja. 1 olyan jelszó kell, amit CSAK ő ismer. A jelszó emlékeztetőbe nem kell feltétlenül kapcsolódó szót beírni.
2009. jan. 7. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!